Aproape jumătate dintre candidaţii la ultima titularizare au renunţat la concurs

Aproape jumătate dintre candidaţii la ultima titularizare au renunţat la concurs
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concurenţii s-au plâns că subiectele au fost grele * 203 absenţi şi 201 retraşi * Detectoarele de hands-free n-au „piuit” *

Deşi aveau o ultimă ocazie să se titularizeze prin concurs, mulţi dintre candidaţii gălăţeni la un post în învăţământ au renunţat. Dintre cei 1.070 de înscrişi, 203 nici nu s-au mai deranjat  să vină la cele două centre de examen. Alţi 210 au venit, au văzut subiectele şi au părăsit sala după o oră.

Ceea ce înseamnă că aproape 40 la sută dintre candidaţi au renunţat la examen. Probabil consideră că vor avea mai multe şanse începând de anul viitor, când titularizarea se va face la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

„În timp ce vizitam unul din centre, m-am întâlnit cu un grup de 20 de proaspeţi absolvenţi la educaţie fizică.  Renunţau organizat la examen, pe motiv că subiectele sunt grele. Mă întreb ce ar fi trebuit să le dea ca să considere că sunt accesibile”, susţine inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.

„Subiecte foarte grele la limba română”

De la candidaţi am aflat că ar fi fost grele subiectele la fizică, educaţie fizică, engleză, limba română şi învăţători/educatoare. Pentru ultimele două specializări am primit confirmări şi din partea inspectoarei de limba şi literatura română, profesoara  Nicoleta Crînganu.

„La limba română a fost foarte greu. Le-a dat modernismul şi conceperea unui test de evaluare sumativă cu itemi, tipuri de itemi, barem şi notare. Este foarte greu pentru absolvenţii de facultate care n-au experienţă la catedră. Grele şi disproporţionate au fost şi subiectele de la învăţători/educatoare, unde numai 30 la sută din subiect a fost de literatură, restul de 70 la sută fiind alocat metodicii”. 

Nicio tentativă de fraudă

Doruleţ Resmeriţă ne-a mai declarat că a umblat degeaba cu detectorul de hands-free (FOTO 3) prin cele două centre. Fie că au fost avertizaţi, fie că şi-au dorit să fie corecţi, niciunul dintre candidaţi nu a încercat să „fenteze” examenul.

O parte dintre teze se va corecta la Galaţi, aici fiind centrul de evaluare pentru fizică, engleză şi franceză. Restul vor fi împărţite în zece centre din ţară.

Rezultatele se vor afişa luni, 18 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse până marţi, 19 iulie. Notele finale vor fi date publicităţii pe 21 iulie, urmând ca pe 22 şi 25 iulie, candidaţii care au luat peste 7.00 să  fie repartizaţi în şedinţă publică pe cele 229 de posturi titularizabile.

Citit 1716 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.