Veşti bune pentru pescarii sportivi: Plata taxei de 30 de lei este echivalentă cu permisul pe 2013

Veşti bune pentru pescarii sportivi: Plata taxei de 30 de lei este echivalentă cu permisul pe 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Permisele de pescuit sportiv pe 2012 sunt valabile şi anul acesta, cu condiţia ca titularii să îşi plătească taxa anuală, în valoare de 30 de lei. În schimb, nu s-a luat deocamdată nicio hotărâre cu privire la viza pentru pescuitul în apele de frontieră.

Chitanţa ţine loc de viză deocamdată

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a trecut din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în curtea nou-înfiinţatului Minister al Mediului şi Schimbărilor Climatice, ceea ce presupune nenumărate modificări inclusiv în teritoriu. Cu toate acestea, se pare că pescarii deja au fost avuţi în vedere, în sensul că nu vor mai trebui să aştepte noi reglementări pentru a ieşi pe baltă. "Cine doreşte să meargă la pescuit trebuie doar să plătească taxa de 30 de lei la Trezorerie şi se consideră că permisul a fost vizat pentru anul în curs. Aşteptăm reglementări pentru a vedea dacă se va aplica şi un timbru special care să marcheze viza. Dar asta va mai dura, până se face o licitaţie, până apar timbrele. Important de ştiut este, însă, faptul că permisul este valabil şi anul acesta însoţit de chitanţa care să ateste plata taxei", a declarat şeful filialei Galaţi a ANPA, Vasile Bocăneală. Elevii şi studenţii plătesc numai 10 lei, în timp ce pensionarii beneficiază în continuare de gratuitate. Pentru aceştia din urmă este suficient cuponul de pensie care să însoţească permisul pentru a putea pescui.

AJVPS, singura organizaţie de profil "acreditată"

De asemenea, pescarii membri ai asociaţiilor de profil pot să îşi "înnoiască" permisul în acelaşi fel, doar că tariful diferă. "Pe raza judeţului Galaţi există o singură asociaţia abilitată să elibereze avize de pescuit. Este vorba despre Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS)", a mai spus Vasile Bocăneală. Calitatea de membru al AJVPS se înnoieşte anul acesta contra sumei de 60 de lei, însă, pe lângă permis, membrii asociaţiei mai beneficiază şi de alte facilităţi.

În schimb, pescuitul în zonele de frontieră încă nu este clarificat. "Noi am trimis o adresă către Poliţia de Frontieră, prin care îi rugam să găsească o soluţie pentru cei care vor să pescuiască în apele de frontieră. Ori să prelungească avizele de anul trecut, ori să elibereze altele noi", a explicat şeful filialei Galaţi a ANPA.

Citit 13121 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.