Bilanţ şcolar sub formă de… mărţişor, la „Carol Davila”

Bilanţ şcolar sub formă de… mărţişor, la „Carol Davila”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că a serbat pentru elevii săi (peste 90 la sută… eleve) ziua de 8 Martie pe 7, sâmbătă, Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila” a început  festivitatea cu chestii serioase, culminând cu tradiţionala tombolă şi câteva surprize (o felicitare în format electronic, cu flori, proiectată pentru participante, o paradă a modei apetisantă, cu „modelele” şcolii şi cu toalete îndrăzneţe de la Casa de Mode „Accent” şi poezii recitate de eleve).

Directorul şcolii, prof. dr. Barbu Leibovici, a deschis serbarea în sala Auditorium a Grădinii Botanice. Bilanţul primului semestru şcolar, cu proiecţii de grafice şi analize, n-a fost festiv, în ciuda rezultatelor foarte bune, mai bune decât în anul trecut. Ba chiar dascălii şcolii, printre care profesoara Camelia Necula, şi chiar elevii care au comentat datele, au observat rezultate mai slabe la învăţătură şi mai multe absenţe la anii întâi, în care elevele încearcă să se obişnuiască cu ritmul solicitant al şcolii sau… renunţă. Pe lângă materie de învăţat şi practică în 11 unităţi spitaliceşti, elevelor li se cere şi participarea la multe evenimente culturale.

La 15 ani de la înfiinţare, şcoala este singura de acest fel din Galaţi şi puţinele din ţară care a fost acreditată, a spus unul dintre profesorii "fondatori", fostul deputat Emil Strungă.

Şapte eleve din Marea Britanie şi Danemarca (foto 3), în schimb de experienţă la „Davila”, au participat şi ele cu entuziasm la sărbătoarea de sâmbătă. Şcoala fiind membră a Modulului European de Nursing, una dintre cele patru eleve care au făcut practică într-un spital din Innsbruck,  Austria (schimburile se fac de zece ani!), a relatat despre cele învăţate acolo. Urmează un schimb asemănător cu o şcoală  din Plovdiv, Bulgaria.

Tot sâmbătă, mai multe eleve au primit de la Direcţia de Sănătate Publică diplomele de mediatori care le permit să facă instruire sanitară elevilor din şcolile gălăţene, o activitate voluntară din care şcolile au numai de câştigat.

Citit 1555 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.