Cine-i vinovat că la Galaţi s-au construit apartamente minuscule

Cine-i vinovat că la Galaţi s-au construit apartamente minuscule
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galaţi s-au construit, de fapt, cele mai mici apartamente de bloc din România * Logica autorităţilor de atunci, care cereau costuri mici, dar siguranţă redusă, a fost „Mai bine să stea omul într-o cutie, dar să stea sănătos!”


Dacă aţi citit în ziarul nostru despre preţurile de cumpărare a apartamentelor, putem să vă spunem în continuare şi cauza pentru care la Galaţi construcţiile au costat, costă şi vor costa întotdeauna mai mult decât prin alte părţi: investiţiile în consolidare, din cauza solului special. Ne-a spus acest lucru specialistul în fundarea pe loess, dr. ing. Octavian Coşovliu, de la care am mai aflat şi misterul apartamentelor înghesuite construite la noi înainte de Revoluţie. Astfel, prin 1974-1975 s-au impus guvernamental celebrii „indici tehnico-economici”, care nu permiteau să consumi mai multă materie primă - beton, oţel etc. - decât era stabilit de STAS-uri. Ori, solul sensibil gălăţean ducea la depăşiri de 25 la sută a costurilor şi consumurilor faţă de alte zone.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3727 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.