FOTO / Parcul Viva, închis degeaba: lucrările au fost abandonate. Vezi cum arată, în proiect, modernizările promise
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

FOTO / Parcul Viva, închis degeaba: lucrările au fost abandonate. Vezi cum arată, în proiect, modernizările promise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce puţinele spaţii de joacă din oraş sunt supraaglomerate, două dintre parcurile mari ale Galaţiul rămân închise în perioada verii. Spre dezamăgirea părinţilor şi a bunicilor, care trebuie să caute alternative în aer liber, lucrările la Grădina Publică trenează, iar la Parcul Viva, închis pentru modernizare, par încremenite. Din Parcul de la Pastilă au fost îndepărtate toate leagănele, iar în mijloc, unde se va afla fântâna arteziană, a fost săpată o groapă. Însă ieri, de exemplu, niciun muncitor şi niciun utilaj nu se afla pe şantier.

Înghesuială în Orăşelul Copiilor

Deşi nu avea pic de umbră, Parcul de la Pastilă era un punct de atracţie important. Pe lângă balansoare şi leagăne, copiii aveau şi alte mijloace de distracţie, contra cost: maşinuţe teleghidate, saltea de sărit, tobogane gonflabile. Cinic, în timp ce în parcul împrejmuit nu e nicio mişcare, părinţii şi copiii din zonă sunt nevoiţi să se înghesuie în Orăşelul Copiilor. „În Parcul Viva era bine după-amiaza, când se mai ducea soarele. E de neînţeles de ce nu s-a modernizat până în vară şi de ce nu s-a deschis Grădina Publică. Aici, în Orăşelul copiilor, este cât de cât umbră, dar ne-am săturat să venim în acelaşi loc. Este un loc de distracţie şi pe Faleză, contra cost, dar este foarte scump”, ne-a spus o bunică, ce-şi plimba nepoţica de trei ani în Orăşelul copiilor.

Explicaţia purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, pentru faptul că două parcuri mari sunt închise concomitent, chiar în timpul verii, nu-i încălzeşte cu nimic pe părinţi. Conform acestuia, deschiderea Grădinii Publice este întârziată din cauza problemelor apărute la fântâna arteziană. Modernizarea Parcului Viva a fost şi ea amânată de contestaţiile depuse la licitaţia de atribuire a lucrărilor. Deşi parcul a fost închis la începutul lunii iunie, iar lucrările au fost atribuite în final unei firme, ieri nu era niciun muncitor pe şantier, deşi locul de agrement trebuie terminat la începutul lunii octombrie. Purtătorul de cuvânt al Primăriei nu ne-a putut spune de ce, ieri, nu se lucra.

Pe hârtie, ca în poveşti

Cel puţin pe hârtie, parcul se anunţă a fi ca în poveşti, mai ales că suma investită de municipalitate este consistentă: 360.000 de euro. După modernizare, conform proiectului, parcul va avea zonă pentru câini, zonă cu echipamente de joacă destinate copiilor cu vârste între 5 luni şi 12 ani, un teren multisport cu suprafaţă din cauciuc, o zonă skate, o zonă cu echipamente de fitness outdoor destinate copiilor de peste 15 ani, o zonă de promenadă şi o zonă de evenimente. Pe site-ul "Vieţii libere" găsiţi câteva dintre machetele cu proiectul de modernizare.

Dorinţa cea mai mare a părinţilor - de a avea umbră, mai ales în zona de joacă a celor mici  - s-ar putea împlini, pentru că în plan se află şi plantarea a zeci de arbuşti, arţari, stejari, platani, mesteceni şi salcii. Dacă parcul se va deschide sau nu în luna octombrie, adică exact când începe sezonul rece, sau dacă va fi aşa cum l-a proiectat municipalitatea, rămâne de văzut.

Citit 5774 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.