Campanie VL „Eu vara nu dorm”: Cât ne costă un concediu în inima Olteniei

Campanie VL „Eu vara nu dorm”: Cât ne costă un concediu în inima Olteniei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iubitor de sculptură, amator de speologie sau pur şi simplu îndrăgostit de munte şi de aer curat, trebuie să vizitezi măcar o dată în viaţă şi Gorjul. Cu acest gând, am căutat câteva variante de cazare în locurile de importanţă turistică din acest judeţ.

Vizită la „Masa tăcerii”

Târgu Jiu este recunoscut ca fiind oraşul în care este amplasat Ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi. Cea mai ieftină cazare pentru o cameră dublă în oraş, potrivit site-ului www.turistinfo.ro, porneşte de la preţul de 79 de lei pe noapte, în perioada weekend-ului, şi 89 de lei, în timpul săptămânii. Acestea sunt cel puţin preţurile pe care le practică Pensiunea Golden. Însă, în genere, preţurile practicate sunt de 90 - 100 – 110 lei pe noapte. La polul celălalt, cea mai scumpă ofertă vine din partea Hotelului Gorj, situat în zona centrală, în apropierea Ansamblului Brâncuşi, care pune la dispoziţie camera dublă 180 de lei pe noapte, iar apartamentele de două şi trei camere la preţul de 250 de lei pe noapte. Cu toate acestea, se pare că nu există o diferenţă foarte mare de condiţii între Pensiunea Golden şi Hotelul Gorj, în afară, poate de aerul condiţionat şi frigiderul din cameră.

Preţuri la Baia de fier

Dacă vrei, în schimb, să te cazezi aproape de Peştera Muierii, trebuie să cauţi un loc de cazare în comuna Baia de fier. Potrivit aceluiaşi site de turism, Casa de vacanţă Elena din Baia de fier oferă camera dublă la preţul de 70 de lei pe noapte în cursul săptămânii şi 80 de lei în weekend. Pensiunea Dana, în schimb, oferă cazare la preţul de 80 de lei pe noapte atât pentru camera triplă, cât şi pentru camera dublă, indiferent dacă vă hotărâţi să trageţi peste noapte în timpul săptămânii sau în weekend. Potrivit preţurilor afişate pe turistinfo.ro, Conacul Bunicilor par să ofere o cazare mai scumpă. Aici o cazare în camera dublă ajunge la suma de 120 de lei pe noapte, una în camera triplă sau garsonieră la 150 de lei, iar dacă vrei să închiriezi apartamentul te costă 200 de lei.

Staţiuni vâlcene

Un alt judeţ oltenesc de interes turistic este Vâlcea, că doar nu e de ici de colo să găseşti într-un singur judeţ de aproape toate formele majore de relief: munţi, dealuri subcarpatice, podiş, lunci cu aspect de câmpie, dar şi de defilee. Plus că, dacă nu ai gustat încă şi te ţin „bujiile”, trebuie să încerci ţuica de Horezu. Dar să vedem prima dată ce ne oferă Ocnele Mari.

Un sejur la Ocnele Mari

Datorită salinei, a apelor clorosodice şi iodurate care se găsesc aici, dar şi a nămolului, staţiunea Ocnele Mari şi-a câştigat renumele de sursă de sănătate. Vila Ioana, situată la 800 de metri de salină, oferă camera dublă utilată cu baie la preţul de 60 de lei atât în weekend, cât şi în timpul săptămânii, iar camerele duble cu acces la baie pe hol la preţul de 50 de lei. Cele mai mari preţuri la vilele şi pensiunile din staţiune sunt cam 90 –100 de lei. Dar şi la acest preţ rişti să te cazezi într-o cameră fără baie proprie.

Cazare la Băile Olăneşti

Supranumită şi „Izvoarele de aur”, datorită izvoarelor iodurate, bromate, sodice, calcice, sulfuroase, clorurate, staţiunea Băile Olăneşti oferă posibilităţi de cazare începând cu preţul de 50 de lei. La Vila Alin găseşti camera dublă utilată cu baie la preţul de 50 de lei, camera de patru şi de cinci locuri la preţul de 60 de lei, iar apartamentul cu două camere la preţul de 70 de lei. Vila Ema oferă cazare în camera dublă cu 60 de lei, iar în camera triplă cu 70 de lei. Dacă vreţi să vă cazaţi la Hotel Alice, în centrul staţiunii, unde camerele vin la pachet cu frigider, uscător de păr, etc, preţul este de 140 de lei pe noapte.

Cum ajungem în Gorj şi Vâlcea

O călătorie cu maşina până în Târgu Jiu durează, potrivit site-ului distanta.ro, şase ore şi 40 de minute, cu o viteză medie de 80 de kiloetri pe oră. Iar pentru un astfel de drum trebuie să scoţi din buzunar 245 de lei. Însă până la Baia de Fier drumul durează un pic mai puţin, respectiv şase ore, iar costul ar fi 226 de lei. Până în staţiunea Ocnele Mari durata drumului este estimat la cinci ore, iar costul carburantului cam la 200 de lei. De la Ocnele Mari la Băile Olăneşti nu mai e mult, aşa că diferenţa de preţ între cele două nu este foarte mare. Dacă vrei să călătoreşti cu trenul, către Târgu Jiu ai patru variante de legături, toate făcându-se la Bucureşti, potrivit site-ului www.infofer.ro. Prima e cu legătură între un InterRegio (IR) şi un Regio (R), cu pornire din Galaţi la ora 4,50 şi ajungi la destinaţie la ora 14,02. În acest caz un bilet întreg, la clasa a doua, costă 89 de lei. Celelalte trei variante sunt un pic mai scumpe, respectiv 128 de lei, pentru că ambele trenuri sunt IR. Pentru celelalte destinaţii, infofer.ro nu mai dă nici un detaliu, semn că pentru a ajunge acolo trebuie să iei trenul până în localitatea cea mai apropiată de ele, iar din acel punct să improvizezi.

Citit 1387 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.