"Perla Carpaţilor" se înnoieşte pentru turişti/ Sinaia va fi mai frumoasă ca niciodată

"Perla Carpaţilor" se înnoieşte pentru turişti/ Sinaia va fi mai frumoasă ca niciodată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă Valea Prahovei ţi se pare deja banală, arhicunoscută şi deloc interesanta, atunci află că una dintre staţiunile din această zonă este în plin proces de schimbare a imaginii. Sinaia, căci aceasta se primeneşte pentru a-i surprinde plăcut pe turişti, a început să fie cu totul altfel decât cea pe care o ştiai acum câţiva ani. Un motiv în plus să îţi planifici o călătorie în zonă.

O telegondolă, în proiect

Staţiunea Sinaia este aşezata la poalele munţilor Vârful cu Dor, Furnica şi Piatra Arsă. Amatorii sporturilor de iarna ştiu că aici au la dispoziţie pârtii de schi de diferite grade de dificultate, pârtii de săniuş, pista de bob, şcoală de schi pentru copii, începători şi avansaţi, centre de închiriere a materialelor şi a echipamentului pentru schi.

Interesant este să afle că, pe lângă mijloace de transport pe cablu pe care le cunosc deja (telecabina, telescaunul, teleskiul şi babyskiul), iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie, în curând, şi o telegondolă. Asta deoarece autorităţile locale s-au gândit serios să investească într-una, care să circule între cotele 1.400 şi 2.000 de metri. Aceasta ar urma să lege cele două zone schiabile ale staţiunii Sinaia, acum fracturate. Alte două proiecte vizează înzăpezirea artificială a pârtiilor de altitudine şi, respectiv, construcţia unui centru de urgenţe lângă spitalul Sinaia.

Modernizarea oraşului

Dar nu acestea sunt modernizările cu care staţiunea vrea să-şi uimească vizitatorii. Numit „Via Sinaia Design-Verde-Deschis”, proiectul prin care Sinaia intenţionează să se transforme din „Perla Carpaţilor” în „Perla turismului românesc” se va finaliza în septembrie anul acesta. Sistemul rutier, trotuarele din zona centrală a oraşului, dar şi străzile laterale care intersectează cele trei mari artere de circulaţie vor fi modernizate.

Atracţiile staţiunii rămân în continuare Castelul Peleş şi Castelul Pelişor, Mănăstirea Sinaia, cazinoul, dar şi numeroasele clădiri care fascinează prin atmosfera de epocă trecută pe care o emană. De luat în seamă este şi alternativa de a face drumeţii în afara staţiunii, muntele fiind extrem de generos în ceea ce priveşte traseele de parcurs pe jos sau cu maşina, indiferent de anotimp.

 

Destinaţie recomandată de americani

Jurnaliştii de la Business Insider, o cunoscută publicaţie americană cu ştiri despre tehnologie şi afaceri, le recomandă cititorilor săi zece staţiuni ofertante, dar mai puţin cunoscute, iar în topul lor se regăseşte şi Sinaia. Topul a fost realizat luând în calcul şi factori precum stratul mediu de zăpadă, suprafaţa schiabilă şi evaluările primite pe site-ul powderhounds.com. În clasament sunt menţionate, printre altele, staţiunile Bovek din Slovacia, Levi din Finlanda, Portillo din Chile. Despre Sinaia, gazetarii americani au scris că „staţiunea pitorească este cunoscută drept Perla Carpaţilor. Castelul situat în apropiere şi mănăstirile sunt destinaţii turistice de top din România”.

Citit 1954 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2014 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.