Mizerie, ruine şi nepăsare/ Mormanul negru din Complexul Francezi
Foto: Foto: Angela Ribinciuc

Mizerie, ruine şi nepăsare/ Mormanul negru din Complexul Francezi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Domnul Mihai Andronic ne-a vizitat la redacţie pentru a ne semnala faptul că în Complexul Francezi, aleea pietonală ce face trecerea spre Faleza superioară este blocată de zăpada depozitată acolo de la ultima ninsoare: „E un act de curaj să treci pe acolo:  practic, trebuie să străbaţi un morman negru de zăpadă, noroi şi mizerie. Ce a fost în mintea celor de la salubritate să depoziteze acolo, în acea parcare, toată zăpada strânsă din zonă? Ar fi trebuit dusă pe spaţiul verde, măcar să intre în pământ când se topeşte, nu în parcarea asfaltată. Sunt nişte guri de scurgere acolo. Tot complexul Francezi este într-un proces de autodemolare. Eu am lucrat nişte ani de zile la Inspecţia de Stat în Construcţii şi eram chemaţi să constatăm degradările complexului: acolo problema a fost că, la un moment dat, din noiembrie şi până în martie, o conductă de apă caldă s-a spart, nimeni nu s-a dus la subsol să vadă, apa şi-a găsit loc, motiv pentru care au început să crape pereţii. Canalele pe unde se duce apa au rămas. Am încercat să merg la Primărie să le aduc la cunoştinţă aceste lucruri. Mi-a ieşit secretara în cale şi nu m-a lăsat nici măcar să mă apropii de uşă. M-a pus să fac sesizare scrisă, dar eu nu vreau nimic pentru mine. Vreau doar să avem mai multă grijă de Galaţiul nostru”, conchide, cu amărăciune, cititorul "Vieţii libere", căruia îi mulţumim că ne-a semnalat aceste lucruri.

Citit 2148 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 16:52

6 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 11 Martie 2014 01:23
  5.13.236.***
  Au venit mafiotii fierului si-au sustras la greu ziua-miaza-mare balostradele de la etaj, de la parter si demisol TOT!
  Abia asteapta chelu sau cum dracu-l cheama (MAI REPEDE) pe cap de stiuca asta cu cony-satul lui. De manuta cu durbacel si company! Niste javre ordinare! Voi astia meritati un Menghele, un Lector si un Hitler!
  0
  6
  Raportează
 • postat de lexic
  Luni, 10 Martie 2014 17:43
  5.13.166.***
  persona non-grata.
  0
  5
  Raportează
 • postat de teasca
  Luni, 10 Martie 2014 14:24
  83.103.186.***
  Daca stam bine sa ne gandim, complexul Francezi, altadata floarea vestita a orasului Galati, s-a transformat incet, dar sigur, in floarea vestejita a orasului. In campania electorala, dl. Primar Marius Stan, vizitand si zona Francezi, a recunoscut ca este foarte greu sa rezolve ceva pentru aceasta zona. Totusi, acum, cand domnia sa este Primar, imi permit sa Ii adresez public rugamintea de a ajuta si comunitatea din zona Francezi pentru constrangerea celor care sunt in posesia ansamblului ex-comercial in vederea reabilitarii lui
  0
  8
  Raportează
 • postat de Georgiana
  Luni, 10 Martie 2014 13:28
  81.12.149.***
  Acest Complex este degradat în permanenţă de când a fost cumpărat pe nimica de un mare ticălos afacerist din Galaţi şi anume de CĂTĂLIN CHELU, care nu a făcut decât să devalideze tot ce a achiziţionat până acum, fără să investească nimic!
  Este un individ care nu ne face onoare pentru acest oraş, un individ care nu a făcut nimic bun pentru acest oraş, aşa cum sunt şi alţi afacerişti care au uitat de unde au plecat.
  Acest CĂTĂLIN CHELU, ca şi alţi indivizi de acest gen, ar trebui declaraţi PERSOANA INGRATA şi să nu mai calce niciodată în acest oraş, iar justiţia să-şi facă treaba pentru a-i băga la închisoare pentru faptele lor.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Garajistu
  Luni, 10 Martie 2014 12:55
  92.80.165.***
  Poate muta Stan acolo garajele din Galati :))))
  3
  4
  Raportează
 • postat de Adevărat
  Luni, 10 Martie 2014 11:52
  92.86.89.***
  Adevărat, Complexul Francezi este un focar de infecție, umiditatea crescută, chiar și din depozitarea zăpezi creând probleme de instabilitate a solului pentru Faleza Superioară și implicit cu afectarea Falezei Inferioare.
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.