Grătariada de 1 Mai/ Iată unde sunt şi cum arată locurile amenajate pentru grătar la Galaţi (FOTO)

Grătariada de 1 Mai/ Iată unde sunt şi cum arată locurile amenajate pentru grătar la Galaţi  (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Minivacanţa de 1 Mai este un bun prilej pentru cei care rămân în oraş, în această perioadă, să iasă la un grătar. În Galaţi, există doar şase zone care oferă condiţii speciale în acest sens, însă numai cinci sunt disponibile, în cel de-al şaselea locurile fiind deja rezervate.

Iarbă verde şi grătar, la un leu

Cel mai cunoscut şi frecventat loc de agrement din Galaţi este, fără doar şi poate, Pădurea Gârboavele, care se întinde pe 170 de hectare. Pe lângă faptul că este zona de agrement cu cea mai mare întindere, pentru doar un leu, taxă de ecologizare, respectiv cinci lei, în cazul în care doriţi să intraţi cu autoturismul, administratorul pădurii pune la dispoziţie peste 110 grătare, peste 100 mese, peste 300 de bănci, două terenuri de fotbal, dar şi spaţii de joacă pentru copii. De asemenea, gălăţenii pot opta şi pentru varianta mai „sălbatică”, respectiv neamenajată, unde gălăţenii îşi pot întinde păturica, dar încinge şi grătarul propriu, cu condiţia să strângă deşeurile în urma lor. Pentru taxa de un leu, administratorul oferă un sac de menaj pentru strângerea resturilor.

Pentru iubitorii de pescuit, nu numai de grătar

Familiile care au în componenţa lor şi pescari înrăiţi pot opta pentru Balta Zătun. Aici taxa de intrare este de 100 de lei, dacă vreţi să aruncaţi lansetele, sau doar de 10 lei dacă vreţi să folosiţi unul dintre cele 10 grătare pe care le pune la dispoziţia administratorul bălţii. Tot 10 lei este şi taxa de acces cu autoturismul. Zona de agrement este dotată cu foişoare, dar şi cu spaţiu de joacă pentru copii. Potrivit directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Vali Viorel Sandu, în contul taxei de 100 de lei, omul care prinde cinci kilograme de peşte poate pleca cu „prada” acasă.

Posibilitatea de a pescui la grătar este oferită şi de Lacul Vânători (Lacul Partidului), unde taxa de intrare este 4 lei pentru copii şi 6 lei pentru adulţi. Accesul cu automobilul se taxează cu 4 lei, iar pescuitul se face contra sumei de 10 lei. Aici, Gospodărire Urbană, administratorul lacului, pune la dispoziţie 20 de grătare mobile şi patru fixe. De asemenea, cei care nu vor să ia masa la firul ierbii, pe pătură, printre copaci, pot intra în unul dintre cele patru foişoare existente.

Grătar la plajă

Pentru cei care nu au maşină proprie, dar vor, totuşi, să audă grătarele sfârâind, pot să o facă la Plaja Dunărea, unde societatea Gospodărire Urbană pune la dispoziţia gălăţenilor, în perioada 1 – 4 mai, un număr de 12 grătare şi tot atâtea foişoare. „Plaja Dunărea este împărţită în zona de agrement plajă şi zona de agrement grătar. Chiar dacă plaja nu este deschisă, oamenii pot veni să facă grătar. Preţurile de intrare sunt patru lei pentru copii, pensionari şi studenţi, şase lei pentru adulţi, iar patru lei costă accesul cu automobilul”, ne-a declarat administratorul Plajei, ing. Constantinescu Ghiocel. Potrivit acestuia, până pe 15 mai, când se va deschide Plaja, Gospodărire Urbană va mai amenaja încă o serie de 8 – 10 grătare. Chiar dacă nu s-a deschis sezonul de plajă, Plaja Brateş oferă şi ea posibilitatea unui grătar lângă foişor sau la malul lacului. Contra unei taxe de cinci lei pentru adulţi (pentru copiii de până în şapte ani nu se percepe taxă), Plaja pune la dispoziţia cetăţenilor 70 de grătare.

Căsuţe, pescuit şi grătar, dar pentru viitor

Un ultim loc de relaxare în Galaţi, unde puteţi face şi grătar, este „La Salcâmi”, aflat undeva pe dreapta cum mergi spre Zătun, însă pentru perioada 1-4 mai toate locurile sunt deja ocupate. Societatea Migaviofish oferă în locul de agrement opt bazine pentru pescuit, dotate cu căsuţe, bucătărie, grătar, hamac, spaţiu de joacă, mese de ping –pong. Pentru viitor, trebuie să ştiţi că aici închirierea unui bazin mare de 1, 5 hectare costă 300 lei pe zi, iar închirierea unui bazin mic, de 0,5 hectare, costă 200 de lei pe zi, plus 10 lei de persoană.

Pentru cei care vor să petreacă zilele acestea în mijlocul naturii, evitând aglomeraţia, pe malul Siretului, dar şi peste Dunăre, pe malul tulcean, trebuie să ştie că grătarul este interzis.

 

Citit 10966 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.