Liniştea se construieşte în jurul bisericii la Tuluceşti/ Primăria a construit un parc lângă lăcaşul de cult
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Liniştea se construieşte în jurul bisericii la Tuluceşti/ Primăria a construit un parc lângă lăcaşul de cult
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spaţiul din jurul celui mai tânăr lăcaş din comună a fost amenajat, în proporţie de 90 la sută, cu bani de la Fondul de Mediu * Pentru că parcul e în preajma bisericii, oamenii nu l-au vandalizat


Primăria din Tuluceşti a ales să le construiască oamenilor din comună un parc chiar în preajma noii biserici, care poartă hramul „Sfântul Gheorghe”. Decizia a fost motivată de faptul că liniştea naturii se îmbină aici, perfect, cu cea spirituală, aşa că şansele ca oamenilor să le placă şi să îl frecventeze sunt mai mari. Iar pe lângă faptul că investiţia e mai utilă, e şi mai sigură, este de părere primarul comunei Tuluceşti, Petrică Bratu.

„Dacă am fi făcut parcul aceasta într-un alt loc din comună, cel mai probabil la acest moment am fi administrat o ruină. Nu toţi oamenii sunt disciplinaţi şi nu toţi ştiu să aprecieze ceea ce li se oferă. Totuşi, atunci când vin la biserică, parcă toţi se comportă altfel. Nu vine nimeni aici cu gândul de a strica ceva. Avem în parc şi un loc de joacă, aşa că omul din Tuluceşti îşi poate aduce liniştit aici şi copiii”, ne-a declarat edilul comunei.

Amenajarea parcului a durat destul de puţin şi a costat ceva bani. Lucrările au început în iarna anului 2012 şi - cu întreruperile cauzate de vreme - au fost gata la începutul verii lui 2012. Suma totală investită a fost de 704.920 de lei cu TVA. Potrivit primarului Petrică Bratu, circa 90 la sută din sumă a fost alocată de Fondul de Mediu, iar Consiliul Local Tuluceşti a contribuit cu doar 10 la sută.

Parcul are o fântână arteziană, alei dalate, bănci pentru odihnă şi spaţiu de joacă pentru copii.

 

Citit 1605 ori Ultima modificare Joi, 15 Mai 2014 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.