Opt nord-irlandezi reabilitează case pentru sinistraţii din Cudalbi

Opt nord-irlandezi reabilitează case pentru sinistraţii din Cudalbi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opt voluntari din Irlanda de Nord au ajuns în comuna gălăţeană Cudalbi, ca să ajute la reabilitarea caselor unor familii afectate de inundaţiile din septembrie 2013. Lucrările de reabilitare fac parte din programul “Fapte bune în vremuri grele”, iniţiat de organizaţia Habitat for Humanity Romania şi sprijinit de JTI Foundation, după cum se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei. În total, 60 de familii cudălbene se vor bucura de o casă complet renovată sau vor benficia de reparaţii ale pardoselilor şi pereţilor, prin ntermediul  programului.

Până pe 24 mai, voluntarii din Irlanda de Nord vor reabilita câte două camere la trei case afectate de inundaţii. Ei vor scoate pământul sau pardoseala umedă din casă, vor repara pereţii, vor realiza fundaţia din beton şi finisajele.

Pentru a veni ca voluntari în Cudalbi, cei opt irlandezi au organizat o cină caritabilă. Astfel, ei au obţinut banii pentru acoperirea costurilor de cazare (ei stau la un hotel din Tecuci), masă şi transport şi pentru a face o donaţie în sprijinul locuirii decente. “Am ales să venim în România pentru a oferi o mână de ajutor oamenilor care, în urma inundaţiilor, şi-au pierdut toată agoniseala de o viaţă şi care nu mai au unde să locuiască. Am vrut să ne aducem şi noi contribuţia la impactul pe care Habitat for Humanity îl are în lume şi în România”, spune Dolan Peter, unul dintre voluntari.

După cum am aflat de la viceprimarul comunei Cudalbi, 26 dintre cele 460 de familii afectate de inundaţii încă mai stau în module, întrucât reabilitarea locuinţelor lor nu s-a încheiat încă.

Citeşte şi:

Sinistraţii din septembrie 2013, ajutaţi de Fundaţia Carrefour şi Crucea Roşie

Citit 1151 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Mai 2014 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.