Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o ciorbă de burtă în restaurantele gălăţene

Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o ciorbă de burtă în restaurantele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţenii care nu pot pleca în vacanţă la munte sau la mare, se pot consola cu o ieşire (sau mai multe) la restaurant, aici, în Galaţi. Să zicem la o ciorbă de burtă. Cele mai multe restaurante şi terase din Galaţi au în meniu ciorba de burtă, la preţuri pentru toate buzunarele, făcută după diverse reţete tradiţionale. De regulă, o porţie costă între 7,5 şi 13 lei.

Pe Faleză, după o plimbare liniştită de seară, puteţi mânca împreună cu prietenii sau cu familia o gustoasă ciorbă de burtă la restaurantul „Popasul de la Dunăre”, aflat la Trecere Bac, acolo unde o porţie costă 11,50 de lei. Tot în zonă, la „Pescăruş”, preţul este de 10 lei, iar aproape de port, la „Dakota”, cum coborâţi de la "Femeia în valuri" spre faleză, o farfurie cu acest fel de ciorbă este 13 lei. Acelaşi preţ îl găsiţi şi la restaurantul NicNic, de lângă Elice.

Dacă urcaţi spre centrul oraşului, găsiţi şi aici mai multe localuri unde puteţi lua masa cu cei dragi. „La Cosoreanu” vinde preparatul din burtă de vită tot cu 13 lei, iar pe Domnească, la „Casa Corso” o porţie costă 12 lei. Lângă Grădina Publică, ciorba de burtă este 10 lei la restaurantul „Serafin”. Localul „Hazard” îşi aşteaptă clienţii cu cea mai ieftină porţie din acest fel de mâncare: 7,5 lei.

În celălalt capăt al oraşului, la restaurantul „Crama Lăutarilor”, situat la subsolul Hotelului „Magnus”, din Micro 20, puteţi mânca renumita ciorbă cu 12 lei.

Cei cărora nu le place ciorba de burtă preparată în restaurante, o pot prepara acasă, după reţeta tradiţională. Chiar dacă durează câteva ore, merită tot efortul

 

Ciorbă de burtă, ca la mama acasă 

Dacă folosiţi burta nefiartă, cumpărată de la supermarket sau alimentară, aceasta este curăţată în mai mare parte, însă trebuie spălată bine şi îndepărtate eventualele pieliţe şi grăsimea. Se ţine aproximativ zece minute în apă rece cu sare, oţet şi ceapă, după care se clăteşte bine cu apă călduţă. Puneţi burta la fiert. După o oră şi jumătate, adăugaţi zarzavatul şi le lăsaţi să fiarbă la foc mic. Între timp, se curăţă usturoiul, se pisează bine şi se amestecă cu sare şi oţet de mere. Se bat separat gălbenuşurile şi se amestecă, uşor, cu smântâna şi cu iaurtul. Când este fiartă burta, luăm câteva linguri de zeama din ciorbă şi le turnăm peste amestecul de gălbenuşuri, iaurt, smântână. Scoatem din oală atât burta cât şi zarzavatul şi strecuram zeama. Burta se taie în fâşii subţiri şi se adaugă în ciorbă. În funcţie de gust, unele gospodine adaugă şi gogoşar acru, tăiat fâşii şi morcovul fiert şi pasat. Se potriveşte de sare şi se mai fierbe câteva minute.

La masă, se adaugă în farfurie usturoi şi oţet de mere sau se mănâncă cu ardei iute.

Poftă bună!

 

CITEŞTE ŞI: Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă o SARAMURĂ DE CRAP în restaurantele gălăţene

Citit 6091 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.