Erau sau nu USCAŢI COPACII? Verdictul Gărzii de Mediu privind TĂIEREA TEILOR

Erau sau nu USCAŢI COPACII? Verdictul Gărzii de Mediu privind TĂIEREA TEILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma campaniei de tăieri de tei de pe strada Domnească, de săptămâna trecută, am cerut o reacţie şi din partea Gărzii de Mediu Galaţi, pentru a ne confirma dacă, într-adevăr, arborii erau uscaţi. Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cosma, a declarat: „Teii erau uscaţi, ni s-au arătat şi fotografii cu teii înainte de tăiere şi se vedea că erau uscaţi. La fel, uscaţi erau şi cei de pe strada Aurel Vlaicu, tăiaţi acum două săptămâni. Singurii arbori sănătoşi care vor fi tăiaţi în viitorul apropiat vor fi cei de pe strada Mihai Bravu, stradă care va intra în modernizare. Pentru tăierea copacilor respectivi municipalitatea a cerut aviz de tăiere”.

În total, pe strada Domnească, în cele două zile de tăieri, au fost puşi la pământ 15 tei. Totodată, pentru că presa a reacţionat în repetate rânduri la tăierile făcute de Gospodărire Urbană la cererea Primăriei, societatea a decis să atragă atenţia asupra faptului că a fost criticată nejustificat.

„Rezultatele benefice ale acestei campanii s-au văzut în data de 24 octombrie 2014, când, în urma condiţiilor meteo nefavorabile, în alte oraşe mari s-au prăbuşit un număr impresionant de arbori, cu pagube materiale însemnate (Bucureşti - 133 arbori). La Galaţi au avut loc în 24 octombrie doar cinci intervenţii pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă generate de prăbuşirea şi dezrădăcinarea unor arbori, cu pagube materiale limitate”, se arată într-un comunicat al societăţii Gospodărire Urbană.

CITEŞTE ŞI: TEII de pe Domnească au AJUNS lemne de foc (VIDEO&FOTO)

 

Citit 2534 ori Ultima modificare Luni, 27 Octombrie 2014 17:49

15 comentarii

 • postat de @postat de Un om
  Miercuri, 29 Octombrie 2014 11:24
  193.194.132.***
  Apoi, nu trebe sa faca si ei ceva? Daca tot sunt la program...
  11
  16
  Raportează
 • postat de Un om
  Miercuri, 29 Octombrie 2014 08:37
  5.13.221.***
  Mamaaa, ce-au sarit lingaii din primarie cu voturi negative la adresa criticilor aduse proastei administratii a orasului !!! Mai rasfirati , baieti, mai rasfirati !
  19
  18
  Raportează
 • postat de marketglory
  Marți, 28 Octombrie 2014 21:45
  92.84.81.***
  w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat
  (copiaza link-ul in browser fara spatii)

  http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat


  MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali.
  Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie.
  Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc.
  Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor.
  100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi.

  e-mail: stanciuadrian33@yahoo.com
  YM: stanciuadrian33
  1
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Marți, 28 Octombrie 2014 18:23
  70.208.194.***
  Pai daca faptul e consumat acum...ce mai pierdem timpul cu discutii...s-au terminat teii de pe planeta? Nu se pot planta altii?!
  7
  2
  Raportează
 • postat de mucles, mancatorilor de rahat
  Marți, 28 Octombrie 2014 16:30
  5.13.197.***
  in concluzie ati luat-o in gura toti cei care ati mancat si mai mancati si in continuare rahat fara acoperire !!!!!
  4
  26
  Raportează
 • postat de mmmda
  Marți, 28 Octombrie 2014 15:34
  193.194.132.***
  Si cica lemnul din urma taierilor s-a dat ca ajutor de incalzire pt nevoiasi. Adica cei nevoiasi au caldura acum si restul lumii nu...Buna treaba, dar pentru tot orasul care ingheata ce-i mai dai domnule primar, nu cumva o m...UE?
  28
  5
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 28 Octombrie 2014 13:50
  5.13.170.***
  Teii erau sanatosi si vigurosi inainte ca cei de la Gospodariere Urbana sa ii fasoneze in mijlocul verii. Dupa acea fasonare teii s-au uscat - asa cum era de asteptat. Aceiasi treaba se intampla si cu teii din Tiglina 1 de la Ultimul Leu si pana la Tribunal pe o parte si pe alta a strazii.
  Atentie mare si cu strada Mihai Bravu, aici se putea face modernizarea si fara taierea teilor, sunt copaci care sunt foarte frumosi cu o coroana foarte bogata si e mare pacat sa sfarseasca sub fierastraiele celor din primarie.
  Mare rusine pentru cei responsabili din primarie pentru crima care se face impotriva naturii. Alti oameni cu cap din alte tari nu ar taia acesti teii sub nici o forma, ci ar face proiecte de modernizare astfel incat sa nu fie stricat ceea ce a crescut in foarte multi ani.
  Strada Mihai Bravu nu este o strada foarte circulata, se vor scoate liniile de tramvai care duc la gara (pe motiv de protectie a caselor) dar conducatorii nostri nu stiu ca din cele 10 case de pe o parte si alta a strazii 5 mai au un pic si le fura romii cu totul iar in celelalte 5 nu locuieste nimeni. Fac un apel catre proiectantul modernizarii strazii Mihai Bravu ca au aparut tot felul de materiale care pot fi folosite la liniile de tramvai pentru atenuarea vibratiilor.
  25
  11
  Raportează
 • postat de Nash Marin
  Marți, 28 Octombrie 2014 13:35
  5.13.129.***
  Partidul e-n toate.
  E-n cele ce sunt
  Si maine vor rade la soare (oameni).

  Va mai aduceti aminte? - Din cartea de citire.

  Slugile partidului ne rad in nas afirmand cum au concluzionat ei. Adica: beiii fraierilor, concluzionam cum vrea muschii nostri si madularul partidului. Cui nu-i convine, valea! in italii si shpanii la capsuni; noi trebe sa aratam Noul Galati in nudul gol, cum l-a facut ma-sa si cum l-a botezat carmaciu'.
  21
  7
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 28 Octombrie 2014 12:15
  193.230.156.***
  LOCUIESC DE O VIATA PE STR. DOMNEASCA .TEIII NU ERAU USCATI DAR AUTORITATILE ESTE NORMAL SA SE ACOPERE UNA PE ALTA.
  26
  10
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 28 Octombrie 2014 11:50
  5.13.211.***
  Ha ha ha ha ! Pozele puteau fi de la radacinile unor copaci din alte localitati !? Ce imbecili !
  34
  31
  Raportează
 • postat de Olive
  Marți, 28 Octombrie 2014 11:46
  5.13.171.***
  Minunata metoda de verificare. In poze putea fi acelasi arebore luat din diverse pozitii, sau poze de la unii care au fost de mult taiati. Era f. departe Strada Domneasca, nu se puteau deplasa la fata locului. Cred ca le era frig, nu se imbracasera corespunzator vremii...
  30
  9
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Marți, 28 Octombrie 2014 10:35
  5.13.201.***
  E bun daca Garda de Mediu ia decizii dupa fotografii,inseamna ca-s numai oameni competenti acolo.In alta tara probabil specialistii ar fi studiat buturugile ramase care spun clar daca acei copaci erau uscati ori ba. La Galati Garda de Mediu sta cu Playboy-ul in fata si da decizii. Si auzi la Gospodarire Urbana justificare,au cazut doar 5 arbori la Galati fiindca au taiat ei masiv.Pai atunci taiati-i pe toti sa nu mai cada niciunul! Si din cate stiu eu majoritatea absoluta in cazul arborilor cazuti sunt plopii,nu teii!
  30
  15
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 28 Octombrie 2014 09:58
  5.13.211.***
  Auzi raspuns de O-LI-GO-FREN !!! "Teii erau uscati, ni s-au aratat si fotografii cu teii inainte de taiere........." ! Doamneeeeee !!! Asta raspunde de protejarea mediului in Galati ?!? Pentru ce partid a lipit afise in campanie ? La fel ca si "nevinovatul" ala de Istrate care numai el stie cum a ajuns director la Apaterm ! Si ce post greu si cu o raspundere enorma ! Si peste tot sunt din astia, incepand chiar cu cei de la varf . Inca o data o spun: NOI SUNTEM VINOVATI ! Ia sa ne ducem peste ei cateva mii ,vor mai avea curajul sa-si bata joc de cetatenii acestui oras si de copiii lor ? Categoric, NU ! La unguri au iesit zeci de mii in strada, pentru cresterea unei taxe cu 50 de eurocenti !!! Noi, dormim somnul lui Calache ! Asa ne trebuie ! De aceea zona noastra a ramas pe ultimul loc pe lista lor de prioritati , in ceea ce priveste infrastructura si investitiile ! Pentru ca nu-i deranjeaza nimeni iar ei , cei pe care NOI I-AM ALES, isi vad mai departe de "treaba" si de buzunarele lor !!! Somn usor oameni buni ! Se apropie sarbatorile Galatiului...... o mai punem de-o paranghelie cu mici, bere, "vin" si "tuica" fiarta, ne vor veni hartisti de la bucale care ne vor "incanta" auzul cu oracaielile lor redate de calculator si ne declaram multumiti ! "Sa traiti bineee" !
  30
  38
  Raportează
 • postat de teasca
  Marți, 28 Octombrie 2014 09:26
  83.103.186.***
  daca arborii si copacii care incurca lucrarile de infrastructura sunt sanatosi propun sa fie translatati cu tot cu radacina, exact asa cum se procedeaza si in occident. A creste un copac presupune un proces de circa 10 ani sau poate chiar mai mult, iar taierea lui inseamna o pierdere dureroasa pentru mediul inconjurator. Ce este uscat, ce este iesit din perioada naturala de inverzire, trebuie intr-adevar taiat si inlocuit. Dar numai pe baza unei analize pertinente a situatiei fiecarui arbore sau copac!!!
  32
  11
  Raportează
 • postat de Garda de Mediocri
  Marți, 28 Octombrie 2014 07:38
  5.13.176.***
  Daca a ajuns institutia statului sa se documenteze din poze, e clar! Probabil ca asa s-a documentat si pentru teii tineri din statia de langa primarie, acum un an, si pentru cei de pe faleza, inclusiv de la Elice, si pentru cei de pe Democratiei din care unii aveau doar 30-40 de ani. Din birou se face treaba. La paraul de rahat ati mai fost domnilor sa vedetei daca Apa Canal si-au "rezolvat" problema? Dar pe la Combinat cand ati trecut ultima oara? Din biroul de langa primarie sa va faceti treaba, ca de aia sunteti platiti, sa stati acolo
  36
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.