Titularizarea, fără centre-pilot de examen

Titularizarea, fără centre-pilot de examen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar două centre de înscriere şi de examinare, ambele în municipiul Galaţi * Candidaţii vor susţine tot examen unic pe judeţ * Noutatea: subiectele, baremele şi evaluarea vor fi realizate la Galaţi * Locurile titularizabile vor fi făcute publice vineri, 5 iunie *

Deşi din 2009 Galaţiul este judeţ-pilot în ceea ce priveşte descentralizarea titularizării, la examenul de pe 15 iulie candidaţii vor concura, ca şi în anii precedenţi, pe toate locurile disponibile la o disicplină la nivelul întregului judeţ. Astfel, în funcţie de disciplină, un candidat va susţine proba scrisă la unul dintre cele două centre care vor fi organizate în Galaţi.

Pedagogicul şi Marina, centre de examen

Cele două centre de înscriere şi de organizare a examenului de titularizare sunt, ca şi în ceilalţi ani, Colegiul Naţional „Costache Negri” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină. Acestea urmează să fie validate azi, în şedinţa Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

„Precizarea venită de la minister, în legătură cu organizarea titularizării în judeţele-pilot, indică faptul că se poate organiza concursul în cât mai puţine centre. Din motive organizatorice, la Galaţi am ales două centre, iar candidaţii trebuie să ştie că examenul se dă cam la fel ca în ceilalţi ani”, ne-a declarat inspectorul şcolar general adjunct Mitică Dudău (foto), preşedintele comisiei de organizare şi desfăşurare a examenului de titularizare.

Subiectele şi evaluarea, realizate la Galaţi

Noutatea este că subiectele pentru fiecare probă, baremele de evaluare şi corectarea lucrărilor vor fi realizate în sistem descentralizat. Subiectele vor avea aceeaşi structură ﷓ 2/3 din disciplina postului şi 1/3 din metodica predării ﷓ şi vor trebui rezolvate în patru ore. În schimb, comisia de elaborare a subiectelor, a baremelor de evaluare şi de evaluare a lucrărilor scrise se constituie la nivelul fiecărui centru, la propunerea preşedintelui centrului, prin decizia ISJ. Preşedintele comisiei poate fi  un inspector şcolar general adjunct şi/sau un inspector şcolar (nu şi un cadru didactic universitar, cum se preciza iniţial în Metodologia concursului).

Posturile titularizabile vacante în şcolile gălăţene vor fi făcute publice şi afişate vineri, 5 iunie, la centrele de concurs. În acest an, la majoritatea disciplinelor, cele mai multe catedre disponibile vor fi însă pentru mediul rural, având în vedere că, pentru prima dată, titularii din şcolile de la ţară au avut posibilitatea să se pretransfere la oraş.

Citit 1402 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.