PLAJĂ, BAZIN, ŞTRAND - Care sunt ALTERNATIVELE gălăţenilor pentru STAT LA SOARE

PLAJĂ, BAZIN, ŞTRAND - Care sunt ALTERNATIVELE gălăţenilor pentru STAT LA SOARE
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru unii a venit deja concediul, alţii abia îl aşteaptă. Cu siguranţă toţi vrem puţină relaxare, măcar la sfârşit de săptămână, să ne mângâie soarele faţa, să stăm întinşi pe un sezlong, cu ochelarii de soare sau nu pe ochi, cu o piscină aproape, eventual, pentru a ne răcori din când în când.

Cu Plaja "Dunărea" închisă şi fără mari perspective rapide de redeschidere în condiţii cel puţin decente, am hotărât să vă oferim câteva alternative pentru a sta comod la soare, lângă piscină sau măcar pe nisip. Dacă până anii trecuţi cei care doreau să prindă un pic de bronz înainte de a ajunge la mare puteau alege între piscinele de la Bora Bora, Olympic Ballroom, Viva Club şi Stejarul, acum numai ultimele două mai sunt deschise. Atât Bora Bora, cât şi Olympic Ballroom au renunţat la piscine, ambele complexe fiind deschise doar pentru evenimente private.

Bronz cu toate condiţiile

La Club Viva, după ce treci de pază şi îţi parchezi maşina în cea mai mare siguranţă posibilă, te aşteaptă, în dreapta, cele două piscine exterioare (pentru copii şi adulţi), lipite una de cealaltă, cu apă limpede şi peste 300 de şezlonguri. Programul zilnic este între 9.00 şi 20.00, dar nu te va da nimeni afară, potrivit directorului general, Cătălina Ciubreag. Apa este tratată şi se recirculă zilnic. Dacă te-ai săturat de soare, poţi oricând să te muţi la zona de corturi, pentru că piscina pune la dispoziţie şi aşa ceva, sau să ceri o umbrelă. Taxa de intrare este de 30 de lei, de luni până joi, 40 de lei - vineri şi 50 de lei - sâmbătă şi duminică. Odată ce intri la zona de piscină şi ai plătit taxa, vei primi şi un prosop, care este inclus în preţ. Înainte, în taxa de intrare, cu 10 lei mai mare, era inclus şi ceva de mâncare şi de băut, potrivit directorului amplasamentului, dar oamenii au vrut să renunţe la acest beneficiu, cu gândul, poate, că dacă vor să comande ceva, pot lua separat.

Plajă şi baie în mijlocul pădurii

Situat în pădurea Gârboavele, Complexul Stejarul îţi deschide calea către piscină printr-o oază de răcoare şi umbră. Ajuns acolo, întins pe sezlong, îţi vei aminti fără să vrei că eşti în pădure, întrucât copaci înalţi înconjoară bazinul de înot şi zona de plajă. Pentru această rupere totală de clădiri sau poluare, un adult plăteşte 30 de lei de luni până vineri, iar în weekend - 40 de lei. Primeşti, la fel ca la Viva Club, un şezlong şi un prosop. Taxa de intrare pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 5 şi 10 ani este la jumătate de preţ, numai că vor primi numai prosop, nu vor avea un şezlong al lor. Dacă aveţi un copil cu vârstă sub 5 ani, atunci trebuie să ştiţi că nu veţi plăti nimic pentru el.

Doar soare, fără baie

Dacă vreţi să prindeţi bronz, dar cu bani mai puţini şi nici nu vă interesează înotul, dar, poate, vreţi să faceţi un grătar lângă un foişor, atunci puteţi alege Plaja Brateş. Nu are piscinele arătoase ca ale complexelor anterioare, dar puteţi sta pe nisip şi să priviţi lacul. Taxa de intrare este de 10 lei pentru un adult şi 5 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 7 şi 14 ani. Taxa nu include şi şezlongul. Pentru acest confort, trebuie să mai scoateţi din buzunar încă 10 sau 15 lei. Cele 40 de umbreluţele din stuf sunt gratuite, în schimb.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 32184 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.