Societatea Civilă propune PARCĂRI SUBTERANE. Unde vor fi amplasate cele 20.000 de LOCURI DE PARCARE

Societatea Civilă propune PARCĂRI SUBTERANE. Unde vor fi amplasate cele 20.000 de LOCURI DE PARCARE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Membrii Consiliului Societăţii Civile vin cu propuneri punctuale de amplasare a parcărilor mecanizate, prin care s-ar crea peste 20.000 de locuri de parcare şi care ar deservi, diferenţiat, atât rezidenţii, cât şi galeriile comerciale, chioşcurile şi pe toţi cei care au treabă în zonele cu pricina la anumite ore.

Astfel, pentru cartierele Micro 19, 20 şi 21, ar trebui să fie realizate Parcarea „Victor Vâlcovici” (în dreptul supermarketurilor Billa, Altex, Kaufland), Parcarea „Dunărea” (în curtea interioară a blocurilor E9, E10, E11, E12), Parcarea "Pieţei" (pe terenul pe care este amplasată piaţa din cartierul Micro 20), Parcarea "Dan Barbilia"n (pe terenul de sport al Şcolii "Dan Barbilian" şi în curtea interioară a blocurilor G & J), Parcarea „Oţelarilor” (pe esplanada parcării de autocare şi întoarcere a troleibuzelor între blocurile P, T8, T7, O3), Parcarea „Comerţului” (în zona blocurilor M1, F1, W), Parcarea "Stadionului" (în curtea interioară a Spitalului de Ugenţă "Sf. Apostol Andrei").

Pentru cartierul Micro 17, sunt propuse 2.050 de locuri de parcare. O parcare aici ar fi „Oltului” (pe terenul de sport aferent Şcolii Nr. 40), apoi „Bahluiului” (pe actuala baterie de garaje de la intersecţia străzii Petru Groza cu aleea nenominalizată spre Penny Market), „Vrancei” (în curtea interioară şi pe terenul de sport ale Liceului "Dunărea"), „Argeşului (pe terenul de sport al Şcolii Generale Nr. 9) şi parcarea "Cuza Vodă" (în parcarea publică mărginită de străzile Gorunului, Galaţii Noi şi Jiului).

Pentru Ţiglina III, se propune construirea parcărilor subterane „Constantin Levaditti” (pe actuala parcare a cimitirului Sf. Lazăr), „Macedonă” (pe amplasamentul vechiului complex, în cadrul căruia funcţionează în prezent un magazin Billa), „Mihail Sadoveanu” (pe actuala baterie de garaje de pe strada Blaj, curtea şi terenurile de sport ale Şcolii 11) şi „Gheorghe Doja” (pe esplanada străzii Gheorghe Doja).

În Micro 13, zona propusă pentru realizare a parcărilor subterane este maidanul din spatele Şcolii Gimnaziale "Sfântul Grigore Teologul".

În Micro 39C, propunerile de parcare sunt pe bulevardul Milcov (unde e actuala baterie de garaje, pe maidanul din spatele supermarketului Billa) şi pe maidanul de pe strada Dr. Mihai Petrini Galatzi, cuprinzând curtea interioară a Şcolii Gimnaziale Nr. 33 şi actuala baterie de garaje.

În Micro 39 B, s-ar construi 300 de locuri de parcare pe strada Grigore Ventura, pe actualele baterii de garaje şi maidanul din spatele blocurilor W.

Pentru Micro 40 şi IC Frimu, s-ar crea 3.300 de locuri de parcare în următoarele zone: pe Traian Vuia (pe actualul maidan şi bateria de chioşcuri şi garaje), pe strada Victor Papilian (pe locul bateriei de garaje şi curtea din spatele vechiului Complex Micro 40, actuala Piaţă din Micro 40), pe Aurel Vlaicu (curtea interioară a Liceului Metalurgic în locul chiocşurilor şi a garajelor), pe Tecuci (curtea interioară a blocurilor O1, O5, O6 şi O7, amplasate pe străzile Tecuci şi Sucevei), în Piaţa Energiei, dar şi pe actuala baterie de garaje de pe strada Călugăreni şi pe terenul actualei autobaze Ecosal, de pe strada Nufărului.

Pentru a deservi cartierele Micro 14, Gheorghe Doja şi Ţiglina II, vor fi construite parcările „Eremia Grigorescu” (actuala baterie de garaje, chioşcuri şi construcţii ilegale din curtea interioara a blocurilor L, I şi K), „Anghel Saligny” (pe terenul actualei autobaze Ecosal), "Eremia Grigorescu 2" (pe parcul mărginit de strada Cluj), „Ţiglina” (pe bateriile de garaje din Ţiglina II, maidanul dintre C12, C11, C10, C9, E5, B2, E4, sala şi terenul de sport ale Şcolii Generale Nr. 13, mărginite de aleile dintre blocuri, str. Constructorilor şi str. Siderurgiştilor, precum şi actuala baterie de garaje şi parcare din spatele vechiului complex de pe str. Constructorilor), „Costache Negri” (actualele baterii de garaje dintre blocurile B3, M1, F1, E6, C15, C14, C13, M2, B4, C18, C17, C16, B5, CS4, C21, C20, C19, M3).

În Ţiglina I, terenul propus pentru a fi transformat în parcare subterane este actuala parcare publică mărginită de strada Regiment 11 Siret, respectiv blocurile A1, A2, E1.

Pentru Mazepa I şi II, ar putea fi create parcările „General Alexandru Cernat” (parcela ocupată de parcarea privată a PennyMarket şi actuala baterie de chioşcuri dinspre strada Morilor), „Română” (actuala baterie de garaje de pe strada Română), „Ovidiu” (pe actuala parcare publică şi baterie de chioşcuri şi garaje de la intersecţia străzilor Roşiori, Ovidiu şi Giuseppe Garibalidi), „Roşiori” (complexul Ancora şi bateria de garaje de pe esplanada strada Roşiori), „Constantin Brâncoveanu” (curtea interioară şi birourile companiei Apă Canal).

Terenurile propuse pentru construcţia parcărilor „Cristofor Columb” şi „Traian”, în Centru, sunt maidanul din spatele blocurilor de pe strada Brăilei, respectiv, actualul amplasament al Pieţei Centrale.

Ce este Consiliul Societăţii Civile

Consiliul Societăţii Civile Galaţi integrează nu mai puţin de 21 de asociaţii şi are ca scop identificarea problemelor punctuale ale societăţii, dar şi a soluţiilor. Consiliul se reuneşte o dată pe lună, pentru a emite soluţii ce sunt transmise, în final, mediului de afaceri şi autorităţilor publice. Printre asociaţiile membre sunt Atelierul de Idei, Centrul de Iniţiativă Comunitară, Asociaţia Galaţi - Oraşul Meu.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 3859 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 17:13

16 comentarii

 • postat de Icare
  Joi, 16 Iulie 2015 22:04
  78.97.254.***
  Pai sa stii ca cel mai bine este sa se verifice societatea asta civila. Prea au lucrat cu spor sa caute garaje. Exact pe gustul lui Stan. Si cu ongurile trebuie vazut cine ia bani de la primarie. Iar PDL + Stan ar fi o chestie foaaarte misto ...:)))))))) desi ar fi inacceptabila pentru ambele parti... dar ....
  0
  1
  Raportează
 • postat de Lolita
  Joi, 16 Iulie 2015 21:16
  5.13.205.***
  LOL :))...iti vine sa razi in hohote cand vezi ce sf-uri debiteaza unii!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Traian
  Joi, 16 Iulie 2015 21:13
  188.29.164.***
  Parcari supraterane ne trebuie nu alte gropi in galati ca si asa sunt multe. Ideea poate fi luata din occident si nu trebuie mare inginerie....
  1
  1
  Raportează
 • postat de Simona
  Joi, 16 Iulie 2015 16:10
  81.12.149.***
  Interesante propuneri ale acestui Consiliu, dar costurile pentru atâtea parcări subterane va fi colosal!
  Eficient este să se facă parcări subterane doar acolo unde este foarte mare aglomeraţie (adică S+P+1E), unde este o aglomeraţie potrivită să fie S+P sau P+1E şi acolo unde nu se pot umple acele parcări să fie doar cu P (parter), dar acoperite, căci sinceră să fiu la noi cum vremea este capricioasă este bine ca maşina să fie protejată contra grindinei, zăpezilor, soarelui puternic sau furtunilor groaznice care de multe ori ne-au stricat sau avariat grav autovehiculele!
  În afară de spaţiile de parcare auto cred că ar trebui să se ţină cont şi de PISTELE pentru biciclişti, spaţiile de depozitare ale bicicletelor din mediul urban (atât din oraş cât şi din apropierea locuinţei). Prioritatea este sănătatea şi mişcarea cetăţenilor şi trebuie încurajat puternic mersul cu bicicleta pentru toate nevoile!
  3
  4
  Raportează
 • postat de MARIUS STAN
  Joi, 16 Iulie 2015 15:48
  89.137.230.***
  Hai ,ma! Mai lasati-ma cu parcarile voastre.M-ati innebunit de cap.Platiti in puii mei abonamente si rupeti-va masinile pe unde apucati un loc liber.Sunteti smecheri sau ce?Eu cum am gasit un loc liber la Primarie si vorba aia, era o inghesuiala.......
  2
  6
  Raportează
 • postat de Costi
  Joi, 16 Iulie 2015 13:31
  95.77.96.***
  La mine la bloc s-au desfiintat 2 garaje care erau oricum goale si pe locul lor parcheaza acum 4 masini. Daca mai dispar si celelalte 7 garaje, vom avea destule locuri de parcare si mai raman si pentru musafiri. Parcarile subterane sunt prea scumpe si total inutile, daca folosim cum trebuie terenul deja existent.
  5
  9
  Raportează
 • postat de N-ai cu cine, dom”lee!! Niste tarani!
  Joi, 16 Iulie 2015 13:10
  5.13.143.***
  Ce e asta!? A visat cineva frumos si s-a gandit sa ne spuna si noua visul!?
  Treziti-va la realitate! Parcari subterane si etajate se tot propun de la revolutie...dar nu face nimeni nimic! Nu au fost in stare sa faca o parcare subterana acolo unde era loc destul si timp destul! SI CHIAR DACA TOTI GALATENII AU PROPUS ASTA!! Adica la parcarea infiintata pe fosta baterie de garaje din micro 19! Acolo se putea face parcare subterana si ditamai parcul pt copii sus! Dar cine sa faca daca suntem condusi doar de comunisti cu idei inguste si fara a avea o perspectiva asupra viitorului!
  Noi inca mergem cu solutii din 1900! Si mereu aceleasi scuze: NU SUNT BANI!
  Bineinteles ca in alte orase unde chiar exista conducatori cu bun simt si respect fata de cetateni, se gasesc bani si solutii demne de secolul 21! Noi abia am intrat in secolul 20!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Punem căruța în fața boilor....refaceți parcările de suprafață și apoi după cerințe, trecerea la construcții complexe și scumpe cum ar fi parcări etajate sau subterane.
  Joi, 16 Iulie 2015 11:01
  185.26.182.***
  Și societatea ''de astronautică'' propune garaje în aer, pe bază de garaje suspendate prin ajutorul unor dirijabile, baloane cu heliu sau aer cald.....băăăăăi, întâi refaceți parcările de suprafață a lui Ceaușescu, ce sunt pline cu garaje-coteț și apoi funcție de ''înghesuială'', supradimensionați suprafața parcărilor cu parcări etajate, subterane....cheltuielile de refacere a parcărilor la suprafață este mai mic, apoi funcție de cerințe, se trece la construcții complexe cu parcări etajate.
  P.S. Și treaba aia cu ,,fezabilitatea'' locurilor de parcare, nu mai ține? Păi iar o dăm pe interese de gașcă ?
  3
  9
  Raportează
 • postat de Ioan
  Joi, 16 Iulie 2015 10:37
  5.13.237.***
  Ați uitat de Casa Roșie, de lângă stadionul Oțelul. Acolo merge o parcare de sute de locuri, dar acum ,,parchează" doar boschetarii, câinii, etc.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Garaje în loc de şcoli?
  Joi, 16 Iulie 2015 10:07
  79.116.101.***
  Parcări pe terenurile de sport ale şcolilor? De ce nu în curtea bisericilor sau, cea mai bună soluţie, în locul unor baterii de garaje?
  Cine ar fi societatea asta "civilă" şi mai ales cât e de civilă şi de...civică?
  Am şi eu o propunere. Mai terminaţi cu maşinile ăstea că ne-au sufocat! Daţi-le la Remat şi mai mergeţi cu bicicleta şi cu trenul!
  4
  8
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 16 Iulie 2015 09:49
  5.13.155.***
  Unde o fo societatea aia civila atunci cand s-au darmat garajele dintre scoli in Micro 19. Pe acel amplasament putea fi realizata o parcare cu 3-4 niveluri subterane si cu o capacitate de min 1500 de autoturisme iar la suprafata amenajarile care s-au realizat recent.
  4
  8
  Raportează
 • postat de Goliat
  Joi, 16 Iulie 2015 07:01
  78.97.221.***
  Societate civila ????...haideti bre fiti seriosi....cat 'papa' asa zisele societati din banii contribuabililor...???...unde a fost societatea civila cand de atata amar de vreme in Galati nu se creaza locuri de munca si nu se atrag investitori...si drumurile noastre toate sunt praf ??
  2
  15
  Raportează
 • postat de OZN
  Joi, 16 Iulie 2015 05:55
  108.245.201.***
  Alta goanga ,,,,hehheh maine or sa spuna d-alea cu farfurii zburatoare ,hheheeh
  3
  9
  Raportează
 • postat de x
  Joi, 16 Iulie 2015 01:17
  89.136.6.***
  Constat ca, pentru a construi unele parcari SUBTERANE, se vorbea si de SPATIILE de parcare ale unor mari magazine si de terenurile de sport ale unor institutii de invatamant.
  Intrebare: Acele lucruri existente si functionale (parcarile, respectiv terenurile de sport) vor mai ramane, avand in vedere ca vorbim despre parcari SUBTERANE?
  Eu sper ca DA.
  PS. DACA "acelea" de mai sus vor fi stricate/inlocuite de noile parcari (ca asa va dori o anume majoritate), de ce sa nu vorbim si de alte spatii LIBERE: un exemplu ar fi ingradirea din lateralul bisericii Precista, zona delimitata de biserica, Prelungirea Rosiori si Traian.
  Daca e sa vorbim de "interesul general", atunci INTERES GENERAL sa fie! (adica expropriere, caci dacilor nu le-a mai dat nimeni nimic inapoi)
  1
  6
  Raportează
 • postat de Societatea fara epoleti la vedere
  Joi, 16 Iulie 2015 00:27
  5.13.193.***
  Asociatia Atelierul de Idei - burse Erasmus, schimb de experienta contra xenofobiei, rasismului, Centrul de Iniţiativă Comunitară - Autobuzul lui Mos Craciun (actiune definitorie!) , condusa de Ionut Glavan, vicepresedinte PDL, director IML motoare, deci foarte interesat de service en-gros la autobuzele Transurb, Asociatia Galati, orasul meu - dupa ce n-a reusit sa miste mare branza cu cinematografele, l-a trimis pe seful Branzan, altminteri disciplinat si discret politist de frontiera (deci, cu sa traiti ca altfel zbori) sa dea o mana de ajutor la imaginea primarului in societatea... civila (fara epoleti).
  Am-o-ntrebare: cat ridica fiecare dintre asociatiile astea din bugetul local, prin alocarea semnata de primar?

  Asa ne trebuie daca cei care avem cu adevarat probleme si nu mai punem botul la vrajeala, tintind cu adevarat o schimbare nu doar promisiuni, nu suntem in stare sa ne organizam... Isi organizeaza fotbalistul galeria...
  4
  9
  Raportează
 • postat de jerry
  Joi, 16 Iulie 2015 00:23
  5.13.205.***
  LOL :)))
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.