„Daţi un leu pentru pensionarii săraci!”

„Daţi un leu pentru pensionarii săraci!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apel la ajutor lansat de CARP Galaţi * Cei mai săraci, cu inimă mai bogată! *

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galaţi, prof. Ionel  Hâncu (FOTO), a făcut un apel către agenţii economici, oamenii de afaceri, parlamentari, gălăţenii cu dare de mână şi dare de suflet să-i ajute cu sume oricât de mici pe pensionarii săraci, prin contribuţia la un fond de binefacere.

Afiliată, alături de alte 139 de CARP-uri, la Federaţia Naţională „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, CARP Galaţi participă la faza a doua a acţiunii lansată anul trecut sub genericul:  „Daţi un leu pentru pensionarii săraci!”

Am aflat de la preşedintele Hâncu: „În acţiunea de anul trecut s-a strâns, să ştiţi, o sumă importantă, sumă care se centralizează la Federaţie, iar aceşti bani se împart CARP-urilor în funcţie de numărul de membri. Noi, CARP Galaţi, am primit anul trecut o sumă de 3.800 de lei”.

Anul acesta, s-a organizat, începând cu 1 aprilie,  etapa a doua a acţiunii de binefacere. „Noi am înfiinţat la CARP Galaţi un panou special, unde prezentăm  celor care păşesc pragul instituţiei informaţii la zi despre acţiune”. 

Doritorii pot dona orice sumă, chiar şi un leu, într-o urnă plasată pe sala clădirii CARP de pe strada Domnească nr. 53. „A fost o persoană care a introdus chiar 100 de lei, fără să ceară chitanţă!” Donatorii pot solicita chitanţă pentru orice sumă depusă, ne-a mai spus preşedintele Casei.

În această a doua etapă a acţiunii, 105 donatori au primit, la Galaţi, chitanţă pentru 1.885,80 lei. Foarte mulţi alţi donatori, care au vrut să rămână anonimi, au dăruit 2.960,20 lei. În total, s-au strâns, la nivelul săptămânii trecute, 4.846 lei.

Paradoxal, „cei care depun din tot sufletul nu sunt pensionarii cu pensii mari, tot cei săraci vin să doneze”.

Citit 1438 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.