ŞOFERII ECOSAL au SALARIUL cât necalificaţii. Vin utilaje, dar PLEACĂ cei care le conduc

ŞOFERII ECOSAL au SALARIUL cât necalificaţii. Vin utilaje, dar PLEACĂ cei care le conduc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Zilnic, secţia Menaj din cadrul Ecosal, care se ocupă de întreţinerea curăţeniei de pe străzi, de punctele de colectare şi de modul în care este organizată colectarea gunoiului, lucrează cu aproximativ 40 de utilaje. Dintre acestea, unele sunt autogunoiere de diferite mărci, cu macara sau fără, autoutilitare, automături, cisterne, încărcătoare, autobasculante, containere autopurtate etc.

Cel mai mult sunt folosite, potrivit unei programări zilnice ale Ecosal, autogunoierele, dar, în total, toate utilajele active într-o zi pot face cam 88 de curse. Acest lucru este pus de către şeful Secţiei Menaj, Vasile Taşcă, pe seama faptului că pentru fiecare sector de activitate din cadrul secţiei trebuie să meargă o anumită maşină. "Pentru mobilă, care este un deşeu voluminos, trebuie să trimiţi maşina pentru deşeu voluminos. Dacă mai ai şi moloz, trebuie să trimiţi maşina pentru moloz, pentru vegetale e altă maşină. Apoi sunt maşinile de deşeuri selective şi organice, maşini distincte", ne-a explicat şeful secţiei Menaj.

Cu toate că serviciul de salubrizare depinde de şoferi, se pare, potrivit şefului Ecosal, că aceştia sunt greu de ţinut ca angajaţi, din cauza salariilor. "Avem salarii mici, ne cam pleacă şoferii. Trebuie să facem tot felul de mişcări cu şoferii pe care îi mai avem, pe cine urcăm pe maşinile de gunoi, pe cine pe automături şi pe cine dăm la târn. Cu creşterile salariale de 12 la sută sperăm să reuşim să dăm ceva în plus, în special pentru această categorie de angajaţi, care ajunseseră să aibă salariile cât necalificaţii sau necalificaţii îi ajunseseră din urmă pe ei. Se pune problema achiziţiei unor maşini de măturat mai performante, dar riscăm să le cumpărăm şi să nu aibă cine să le conducă", ne-a declarat directorul Ecosal.

Citit 5311 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.