Educaţia lasă de dorit: GUNOIUL de grajd - la maşina de gunoi, cel menajer - pe câmp

Educaţia lasă de dorit: GUNOIUL de grajd - la maşina de gunoi, cel menajer - pe câmp
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Pechea, maşina de gunoi vine săptămânal să ridice gunoiul, numai că, potrivit primarului Mihai Măncilă, problema este alta, respectiv că oamenii nu selectează gunoiul, iar astfel maşinile se umplu rapid.

„Avem un contract cu o firmă de salubritate, care vine săptămânal cu două, trei maşini şi ridică gunoiul menajer, dar trebuie învăţaţi cetăţenii, pentru că nu scot numai gunoiul menajer. Se pune amestecat, se umple maşina şi nu mai rămâne loc. În loc să arunce gunoiul de grajd pe câmp, pentru că face bine şi pământului, îl dau serviciului de colectare a deşeului menajer. Am mai dat amenzi, nu foarte multe, recunosc, dar dau frunzarul, crengile şi deşeul de grajd la maşina de gunoi, iar pampersii şi alte deşeuri le aruncă pe câmp”, ne-a declarat primarul comunei Pechea, Mihai Măncilă.

Mai mult decât atât, localnicii nici nu îşi plătesc taxa pentru gunoi şi chiar dacă plăţile ar fi la zi, tot nu ar acoperi costurile de salubrizare.

„Gunoiul este dus acum la Tecuci, taxa este un leu de persoană pe lună, se adună o sumă foarte mică, nu se acoperă cheltuielile cu transportul, cu serviciul prestat, iar diferenţa o suportă Primăria. Dar şi aici avem probleme cu încasarea, nu s-a încasat nici din urmă şi acum le vine să plătească mai mult. Sunt probleme şi cu un leu”, a mai spus primarul comunei Pechea.

Citit 2548 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Februarie 2016 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.