"GARAJELE sunt ţinute pe post de magazii", în spatele Spitalului de Copii din Galați

"GARAJELE sunt ţinute pe post de magazii", în spatele Spitalului de Copii din Galați
Evaluaţi acest articol
(239 voturi)

Zilele trecute, pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cetăţean care locuieşte pe strada Anghel Saligny, în spatele Spitalului de Copii "Sf.Ioan" din Galaţi, prin care acesta se plângea de problemele pe care le întâmpină în zona în care trăieşte.

"Concret, este vorba despre garajele din spatele blocului meu, acolo unde nu ai loc de nimic din cauza lor şi a maşinilor care sunt parcate afară, dar şi despre faptul că trotuarul din jurul blocului, pe care noi, locatarii, l-am refăcut, este deteriorat de fiecare dată când vine maşina de gunoi să ridice deşeurile, pentru că nu are loc să întoarcă şi se urcă cu roţile pe trotuar. Vă daţi seama că, de la atâta greutate, betonul ăla nu rezistă mult", ne-a spus Neculai Chiriac, bărbatul în cauză.

Referitor la problema garajelor, domnul Chiriac, dar şi alţi doi locatari din zonă, ne-au spus că, în ele, numai maşinile nu sunt ţinute. "Fiecare proprietar, aproape, îşi ţine maşina afară şi foloseşte garajul pe post de magazie. Din cauza lor, aici nu are loc să intre nici o autospecială de pompieri, nici o ambulanţă, nimic. Plus că, în capătul străzii, s-a făcut un garaj drept în mijlocul drumului. De ce nu se dărâmă construcţiile astea?", ne-a mai întrebat domnul Chiriac.  

Oamenii nu cer nimănui imposibilul, ci vor doar să trăiască într-un cartier civilizat, fără să se împiedice de câte o groapă la fiecare jumătate de metru. "Noi vrem doar să fie aerisită zona, să nu mai fie garaje, poate să se facă şi un mic părculeţ. Intrarea în zona noastră e prin spate, pe la biserica Sf.Vasile. Dar aici, la stradă, printre blocuri, e o zonă destul de lată prin care se poate face accesul. Nu poate fi scoasă bordura pentru a se face treaba asta? Ar fi mai util şi locatarilor, dar şi unor eventuale maşini de intervenţie", ne-a explicat Neculai Chiriac. 

Reprezentanţii primăriei ne-au transmis că măsuri pentru reabilitarea străzii deja au fost luate. "Strada Anghel Saligny se află în plin proces de reabilitare şi modernizare. Pe parcursul derulării lucrărilor, vom avea în vedere şi reamenajarea zonelor adiacente dintre blocuri, în măsura disponibilităţilor bugetare. Vom analiza situaţia juridică a garajelor din zonă şi, în măsura în care legea ne permite, le vom desfiinţa", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei. 

Când se vor rezolva treburile în zonă, rămâne de văzut. Până atunci, locatarii blocului 2C, de pe Anghel Saligny, nu au nimic altceva de făcut decât să aştepte reabilitarea şi să se descurce în continuare ca şi până acum.

Citit 6243 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.