"GARAJELE sunt ţinute pe post de magazii", în spatele Spitalului de Copii din Galați

"GARAJELE sunt ţinute pe post de magazii", în spatele Spitalului de Copii din Galați
Evaluaţi acest articol
(239 voturi)

Zilele trecute, pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cetăţean care locuieşte pe strada Anghel Saligny, în spatele Spitalului de Copii "Sf.Ioan" din Galaţi, prin care acesta se plângea de problemele pe care le întâmpină în zona în care trăieşte.

"Concret, este vorba despre garajele din spatele blocului meu, acolo unde nu ai loc de nimic din cauza lor şi a maşinilor care sunt parcate afară, dar şi despre faptul că trotuarul din jurul blocului, pe care noi, locatarii, l-am refăcut, este deteriorat de fiecare dată când vine maşina de gunoi să ridice deşeurile, pentru că nu are loc să întoarcă şi se urcă cu roţile pe trotuar. Vă daţi seama că, de la atâta greutate, betonul ăla nu rezistă mult", ne-a spus Neculai Chiriac, bărbatul în cauză.

Referitor la problema garajelor, domnul Chiriac, dar şi alţi doi locatari din zonă, ne-au spus că, în ele, numai maşinile nu sunt ţinute. "Fiecare proprietar, aproape, îşi ţine maşina afară şi foloseşte garajul pe post de magazie. Din cauza lor, aici nu are loc să intre nici o autospecială de pompieri, nici o ambulanţă, nimic. Plus că, în capătul străzii, s-a făcut un garaj drept în mijlocul drumului. De ce nu se dărâmă construcţiile astea?", ne-a mai întrebat domnul Chiriac.  

Oamenii nu cer nimănui imposibilul, ci vor doar să trăiască într-un cartier civilizat, fără să se împiedice de câte o groapă la fiecare jumătate de metru. "Noi vrem doar să fie aerisită zona, să nu mai fie garaje, poate să se facă şi un mic părculeţ. Intrarea în zona noastră e prin spate, pe la biserica Sf.Vasile. Dar aici, la stradă, printre blocuri, e o zonă destul de lată prin care se poate face accesul. Nu poate fi scoasă bordura pentru a se face treaba asta? Ar fi mai util şi locatarilor, dar şi unor eventuale maşini de intervenţie", ne-a explicat Neculai Chiriac. 

Reprezentanţii primăriei ne-au transmis că măsuri pentru reabilitarea străzii deja au fost luate. "Strada Anghel Saligny se află în plin proces de reabilitare şi modernizare. Pe parcursul derulării lucrărilor, vom avea în vedere şi reamenajarea zonelor adiacente dintre blocuri, în măsura disponibilităţilor bugetare. Vom analiza situaţia juridică a garajelor din zonă şi, în măsura în care legea ne permite, le vom desfiinţa", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei. 

Când se vor rezolva treburile în zonă, rămâne de văzut. Până atunci, locatarii blocului 2C, de pe Anghel Saligny, nu au nimic altceva de făcut decât să aştepte reabilitarea şi să se descurce în continuare ca şi până acum.

Citit 5785 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 01:08

19 comentarii

 • postat de frankie
  Vineri, 25 Martie 2016 14:32
  109.166.129.***
  Votati Ciumacenco si asteptati iar 4 ani pana le darama Marius Stan cand revine primar...o sa l regretati...!!!
  3
  16
  Raportează
 • postat de costin
  Vineri, 25 Martie 2016 08:15
  89.137.227.***
  Majoritatea garajelor sunt folosite pentru infractiuni si depozitare de bunuri furate, tigari de contrabanda sau acolo se fac adevarate orgii cu bautura si droguri! Trebuie darmate toate!
  5
  14
  Raportează
 • postat de Noul Galati,orasul teilor taiati si al gropzileleor
  Joi, 24 Martie 2016 16:29
  5.13.139.***
  O sesizare de la un cetatean indignat pentru demolarea garajelor din spatele hotelului Faleza/Vega/Union Jack n-a venit???...scuze acolo locuieste "lumea buna",acolo-i cu batista pe tzambal :))))))Curat murdar cum ar zice nenea Iancu
  8
  17
  Raportează
 • postat de Sandramaua mult visata
  Joi, 24 Martie 2016 16:11
  37.48.65.***
  @ 77.247.181.***

  "Stimate" iarta-ma ca-ti zic intr-un mod atat de academic si de tehnocrat, dar poate ca chitroasa e ma- ta. Cred ca visezi cai verzi pe pereti daca tu crezi ca este cineva invidios pe ghena ta de gunoi pe care o numesti garaj. Macar de ati avea masini in ele (si nici atunci nu am mai vrea in oras ceste cotete), dar aveti numai gunoaie in acele cosmelii. Dispareti si voi odata cu cosmeliile voastre, voi cu mentalitatea asta bolnava de cotetari, odata cu cotetele, ghenele de gunoi ale voastre pe care voi le considerati "garaje". Dispareti/emigrati naibii in Congo poate acolo va accepta aia si pe voi si pe mizeriile voastre de dughene. Lumea s-a saturat de mizeria din oras reprezentata de cosmeliile voastre.

  Fiti mandri de cosmeliile voastre ca sunt dupa chipul si asemanarea voastra, dar orasul s-a saturat de mizeriile voastre.
  9
  35
  Raportează
 • postat de Stan junior
  Joi, 24 Martie 2016 15:25
  77.247.181.***
  Garajele sunt o sursa sigura de venit prin incasari la impozite malai sigur pentru bugetul local. Si cu banii de pe impozitarea garajelor merg autobuzele in oras sau se ilumineaza vreo strada, etc.
  La nivelul actual de faliment al galatiului, primaria este pur si simplu incapabila financiar sa rezolve aceasta problema a garajelor in mod echitabil (demolari OK, dar IMEDIAT sa inceapa reamenajarea urbanistica a perimetrului in functie de Necesitatile din teren care evident sunt pro parcari,pentru ca asta e, sunt mai multe masini in oras decat copii,din pacate).
  Totul nu e decata un calcul politic,bani nu sunt dar Stan a calculat ca intr-un bloc cu zece etaje sunt cinci insi care au garaje restul sunt chitrosi ca ei nu au garaje si s-ar bucura sa vada garajul vecinului darâmat. Ce tine ala in garaj e treaba lui ,impozit plateste, salariu la primarie merge.
  75
  13
  Raportează
 • postat de Proprietari de garaje
  Joi, 24 Martie 2016 14:09
  91.208.234.***
  Domnule Cristian Dima, ai toata sustinerea noastra pentru functia de primar!
  Trebuie sa opriti neaparat demolarea garajelor in Galati, despagubirea celor carora le-au fost demolate abuziv garajele si eliberarea de noi autorizatii de constructii pentru zonele unde nu s-a construit inca nimi pe locul garajelor demolate!
  Domnule Dima, proprietarii de garaje sunt o masa foarte mare de votanti, care conteaza pe dvs.!
  Abuzul impotriva proprietarilor de garaje trebuie sa inceteze! suntem cotizanti zeci de ani cu impozite la stat si asta e multumirea? Demolarea???
  Jos Marius Stan!
  89
  9
  Raportează
 • postat de Gavrila P.
  Joi, 24 Martie 2016 12:19
  162.247.72.***
  Domnule Florin Ravdan multumim pentru informare dar vedeti ca ati gresit la fraza:

  "Când se vor rezolva treburile în zonă, rămâne de văzut. Până atunci, locatarii blocului C2, de pe Anghel Saligny, nu au nimic altceva de făcut decât să aştepte reabilitarea şi să se descurce în continuare ca şi până acum."

  Poza articolului si majoritatea informatiilor din articol sunt corecte,dar acele blocuri cu garajele problema din spatele bisericii sunt blocurile 2C si nu C2.
  Dar asa este...din cauza mizeriilor de cosmelii/cotete din spate de la Biserica Sfantul Vasile si Spitalul de copii Sfantul Ioan nici nu are cum sa treaca pe acolo vreo autospecială de pompieri, nici o ambulanţă, nimic. Dumneavoastra ati gresit doar punand "C2", dar blocurile C2 sunt intre Scoala Generala nr. 42 si strada Gh. Doja. In spate la Biserica Sfantul Vasile, la blocurile 2C, sunt unii care si-au construit niste garaje/cotete si le-au asezat ca si cum ar fi zidurile unei cetati de nici nu poti trece pe acolo cu ambulanta sau cu pompierii in caz de nevoie.

  Poza articolului este din spatele bisericii Sfantul Vasile, adica intre Spitalul de copii Sfantul Ioan si Biserica Sfantul Vasile. Acolo au imprejmuit unii "destepti" (ca sa nu-i numesc altfel) cu garajele/cotetele, dar unii nici nu tin masini acolo. Si daca mai faceti doi pasi si inspre Scoala generala nr. 42 o sa vedeti ca unii chiar cu nesimtire si-au construit garajele pe trotuar, copii, picii care se duc la clasa I acolo nici nu au cum sa mearga pe trotuar si tocmai in coltul strazii unde e foarte periculos sa circuli, neavand trotuarul eliberat de garaje, nici nu stii de unde apare vreo masina si tu copil mic te grabesti sa traversezi pe strada ca nu ai trotuarul liber din cauza garajelor si fereasca Dumnezeu de vreo nenorocire, ca doar stim ce "soferi" exista prin Galati cu bolizii lor care nici macar la semafor nu mai asteapta cu masinile lor dapoi de pe langa vreun colt de strada laturalnic.

  Toata zona dintre Biserica Sfantul Vasile - Spitalul de copii Sfantul Ioan si Scoala Generala nr. 42 trebuie eliberata de garaje si redate starii initiale atat trotuarele cat si celelalte suprafete. Multumim ca ati scris in ziar si despre problemele acelei zone.
  6
  105
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 24 Martie 2016 12:09
  5.13.136.***
  In Tiglina 3 in zona școlii 11 sunt o puzderie de garaje unul mai urat ca altul.Aici nu a venit nimeni sa facă putina ordine si sa elibereze spațiul, cum s-a făcut in alte cartiere.Avem si noi drept de vot...
  12
  30
  Raportează
 • postat de Tralala
  Joi, 24 Martie 2016 11:28
  188.27.174.***
  Nesimtitii orasului au dat click pe manuta rosie! Era de asteptat...
  16
  29
  Raportează
 • postat de Ely
  Joi, 24 Martie 2016 10:34
  89.136.0.***
  De la biserica Sf. Vasile cum mergi spre Scoala 42 mai sunt cateva garaje care, la fel, sunt folosite drept magazii....In locul lor se poate amenaja spatiu de parcare.
  10
  43
  Raportează
 • postat de MC13
  Joi, 24 Martie 2016 10:15
  5.13.130.***
  Garajele din Micro 13b nu le vede nimen?...Ocupă un cartier întreg. Ne-am săturat de reparații auto la negru, manele și grătare.
  12
  47
  Raportează
 • postat de PRO EUROPA.....
  Joi, 24 Martie 2016 09:11
  5.13.153.***
  Si in fata cimitirului "Sf.Lazar (coca-cola),trebuie sa dispara si pe toata strada C-tin Levaditti.Dar cand?Pe aici au garaje fosti militieni,doctori etc.Aici nu se ia in calcul demolarea lor,nu?APLICATI LEGEA PENTRU TOTI LA FEL...
  13
  40
  Raportează
 • postat de PRO EUROPA.....
  Joi, 24 Martie 2016 09:06
  5.13.153.***
  JOS CU ELE.....
  14
  51
  Raportează
 • postat de Jon
  Joi, 24 Martie 2016 08:48
  5.13.179.***
  Majoritatea garajelor din Galati sunt magazii. Jos toate garajele! Vreau un oras european!
  15
  53
  Raportează
 • postat de JhonB
  Joi, 24 Martie 2016 08:13
  109.102.62.***
  alo Primaria Galati,
  luati aminte si alungati sobolanii din acele ghene...puneti-le la pamant. VREM CIVILIZATIE.
  12
  47
  Raportează
 • postat de ioana
  Joi, 24 Martie 2016 07:28
  82.78.13.***
  ar trebui toate demolate, nu mai vezi in nici o tara asa ceva...parca sunt cazemate!!
  14
  50
  Raportează
 • postat de Zap
  Joi, 24 Martie 2016 01:50
  109.166.136.***
  Dar in spatele hotel faleza va state in gat sa daramati?
  Sunt doar granguri acolo, de aia nu pica?
  Ai?
  11
  27
  Raportează
 • postat de Dar in spate la tribunal ?
  Joi, 24 Martie 2016 01:18
  82.78.12.***
  In parcarea facuta in urma cu cativa ani , nu gasesti loc in cursul zilei , este o zona care atrage zilnic multe persoane , interesate de banci , magazine , Palatul Justitiei ...Ar mai trebui o parcare tot la fel de mare .
  3
  40
  Raportează
 • postat de iulian
  Joi, 24 Martie 2016 00:26
  78.96.255.***
  daca nu ma insel in anul 1991 exista acolo cateva bancute , balansoare si leagane ... imi aduc aminte ca imi faceam temele pe o bancuta rosie ;)
  10
  65
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.