Lucrări preliminare pentru o clinică de oncologie pediatrică
Foto: Foto: arhiva ADJ

Lucrări preliminare pentru o clinică de oncologie pediatrică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă proiectul „Galaţi 2020” îşi îndeplineşte cel mai ambiţios obiectiv, oraşul nostru va avea o clinică modernă de oncologie pediatrică. Intenţia Bisericii Ortodoxe Române (BOR), de a crea, cu sprijinul unor parteneri germani, un astfel de serviciu medical, la Galaţi, nu este nouă. Încă din 2014 s-a vorbit despre posibilitatea înfiinţării clinicii. Zilele trecute, însă, s-au desfăşurat noi lucrări preliminare în vederea demarării efective a fazelor de proiectare, finanţare şi construcţie a clinicii, care ar trebui să fie o secţie distinctă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfântul Ioan".

Partenerii germani au venit la Galaţi şi, alături de ÎPS Serafim Joantă şi de ÎPS Casian, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

„Analiza în detaliu a primelor faze ale proiectului a început în ziua de 19 iulie, la Spitalul de Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi. Aici delegaţia germană s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Galaţi, Universităţii „Dunărea de Jos” şi Spitalului gazdă, instituţii care susţin acest proiect şi sunt implicate în demararea lui. În acest context, experţii germani au prezentat conceptul de proiect, căruia specialiştii români i-au adus îmbunătăţiri. În etapa a II-a s-a discutat, punctual, fiecare aspect privitor la urgentarea fazelor de întocmire a documentaţiei tehnice, medicale şi financiare, pentru susţinerea proiectului. În a III – a etapă s-au configurat obiectivele intermediare care vor trebui atinse şi s-au precizat aspecte importante privind responsabilii, atribuţiile acestora şi termenele ce trebuie respectate în parcurgerea proiectului”, se arată în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Urmează să aflăm ce capacităţi medicale va avea viitoarea clinică, felul în care va arăta ea, cine şi cu ce bani o va construi.

Citit 1702 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.