SESIZEAZĂ CITITORII „Vieţii libere”/ TAXIUL, preţ de maşină personală la cimitir
Foto: Sursa foto: voxtvregional.ro

SESIZEAZĂ CITITORII „Vieţii libere”/ TAXIUL, preţ de maşină personală la cimitir
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălăţeanul Ştefan Ghinea ne-a trimis, pe adresa redacţie, o sesizare privind o situaţie uşor ciudată privind accesul în cimitire. Astfel, acesta reproşează autorităţilor că accesul cu taxi-ul în cimitir este taxat la preţ de autoturism personal, adică şapte lei.  

Nu există delimitare între taxi şi maşină personală

Potrivit reprezentanţilor "Gospodărire Urbană", societatea care are în grijă şi cimitirele gălăţene, tarifele de acces pentru intrarea în locurile de odihnă veşnică cu autotorismul sunt de patru lei în timpul săptămânii şi de şapte lei în timpul zilelor de weekend şi al sărbătorilor religioase ori legale. Tariful de şapte lei este aplicat şi vehiculelor până în două tone. "Menţionăm că în regulamentul de organizare şi funcţionare a cimitirelor din municipiul Galaţi – HCL 173/ 30.10.2008 - nu există în acest moment o prevedere expresă pentru maşinile de transport persoane, fiind taxate toate autoturismele şi autovehiculele până în două tone care doresc să intre în incintă", ne-a mai explicat Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al "Gospodărire Urbană". 

Mai scump ca în alte oraşe

În încercarea de a afla dacă această situaţie este existentă şi în alte oraşe, am căutat tarifele de intrare în cimitirele din Iaşi, Bucureşti şi Brăila. Astfel, dacă în Bucureşti nu există decât tarife pentru transport mortuar, vehiculele de transport persoane având intrarea liberă, în Iaşi intrarea unui autoturism se plăteşte cu 2 lei, în timp ce vehiculele mortuare plătesc 7 lei. Nici la Brăila nu există situaţia din Galaţi, deşi în oraşul vecin, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor, "intrarea în incinta cimitirelor cu maşini şi utilaje se poate face numai în scopul realizării unor lucrări funerare şi nu pot staţiona mai mult de două ore. Sâmbăta şi duminica este interzis accesul în cimitir al maşinilor de orice fel cu excepţia celor ce transportă decedaţi", se arată în documentul respectiv.

Citit 4764 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2016 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.