SESIZEAZĂ CITITORII „Vieţii libere”/ TAXIUL, preţ de maşină personală la cimitir
Foto: Sursa foto: voxtvregional.ro

SESIZEAZĂ CITITORII „Vieţii libere”/ TAXIUL, preţ de maşină personală la cimitir
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)


Gălăţeanul Ştefan Ghinea ne-a trimis, pe adresa redacţie, o sesizare privind o situaţie uşor ciudată privind accesul în cimitire. Astfel, acesta reproşează autorităţilor că accesul cu taxi-ul în cimitir este taxat la preţ de autoturism personal, adică şapte lei.  

Nu există delimitare între taxi şi maşină personală


Potrivit reprezentanţilor "Gospodărire Urbană", societatea care are în grijă şi cimitirele gălăţene, tarifele de acces pentru intrarea în locurile de odihnă veşnică cu autotorismul sunt de patru lei în timpul săptămânii şi de şapte lei în timpul zilelor de weekend şi al sărbătorilor religioase ori legale. Tariful de şapte lei este aplicat şi vehiculelor până în două tone. "Menţionăm că în regulamentul de organizare şi funcţionare a cimitirelor din municipiul Galaţi – HCL 173/ 30.10.2008 - nu există în acest moment o prevedere expresă pentru maşinile de transport persoane, fiind taxate toate autoturismele şi autovehiculele până în două tone care doresc să intre în incintă", ne-a mai explicat Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al "Gospodărire Urbană". 

Mai scump ca în alte oraşe


În încercarea de a afla dacă această situaţie este existentă şi în alte oraşe, am căutat tarifele de intrare în cimitirele din Iaşi, Bucureşti şi Brăila. Astfel, dacă în Bucureşti nu există decât tarife pentru transport mortuar, vehiculele de transport persoane având intrarea liberă, în Iaşi intrarea unui autoturism se plăteşte cu 2 lei, în timp ce vehiculele mortuare plătesc 7 lei. Nici la Brăila nu există situaţia din Galaţi, deşi în oraşul vecin, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor, "intrarea în incinta cimitirelor cu maşini şi utilaje se poate face numai în scopul realizării unor lucrări funerare şi nu pot staţiona mai mult de două ore. Sâmbăta şi duminica este interzis accesul în cimitir al maşinilor de orice fel cu excepţia celor ce transportă decedaţi", se arată în documentul respectiv.

Citit 4664 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2016 20:05

1 comentariu

 • postat de O parere
  Marți, 27 Septembrie 2016 08:14
  91.216.52.***
  Nici iarba nu creste atat de inalta in alte orase! Cimitirele noastre arata ca o jungla. Fel de fel de monumente dupa cum e viziunea "artistului", balarii, caini..Ca sa intri in cimitir trebuie sa treci de haitele de maidanezi care se reped la orice li se nazare.
  Cand s-o civiliza si poporul asta? O cruce la cap si gazon peste tot locul, asa cum e afara nu ar fi fost mai bine? Nu te poti astepta sa se schimbe peste noapte mentalitatea romanului, care vrea cavou cu termopan, masa musai langa mormant, dar o hotarare oficiala in sensul asta nu ar strica.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.