Sport pentru comunitate. Cauze pentru care poţi alerga la Semimaratonul Galaţi 2017
Foto: Start la ediţia de anul trecut a Semimaratonului Galaţi (Sonia Baciu)

Sport pentru comunitate. Cauze pentru care poţi alerga la Semimaratonul Galaţi 2017
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Semimaratonul Galaţi, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie, se va alerga, pe 28 mai, pentru 13 proiecte/cauze, la alegerea participanţilor. La final, 88 la sută din sumele strânse din taxa de înscriere vor finanţa cauza aleasă de fiecare. Participanţii pot opta pentru una dintre cele patru probe clasice: semimaraton (21 km) - taxa de participare este de 75 de lei, ştafetă formată din trei alergători (3x7 km) - 50 de lei, cros (7 km) - 50 de lei, cursa populară (2 km), cărora li se adaugă cursa copiilor (350 m) şi proba animalelor de companie, fiecare având o taxă de înscriere de 30 de lei.

Vă prezentăm câteva informaţii despre proiectele care vor fi finanţate cu banii strânşi la Semimaratonul Galaţi 2017.

Aleargă pentru copiii speciali! 

Asociaţia de sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi (APCA) îşi doreşte ca prin proiectul său să atragă atenţia asupra copiilor cu autism şi să declare că "Autismul este recuperabil". Altfel, prin comasarea celor două centre existente la Galaţi, afterschool-ul interactiv şi creativ pentru copiii speciali şi “Căsuţa Albastră”, a luat naştere ”Căsuţa Curcubeu - Centru multidisciplinar de intervenţii specializate în autism - APCA Galaţi", în care se vor concentra absolut toate tipurile de terapii necesare în procesul de recuperare şi integrare a copiilor cu autism.

O viaţă în mişcare 

Proiectul celor de la Asociaţia Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” îşi propune să dezvolte capacităţile profesionale, care să răspundă nevoilor reale atât ale membrilor organizaţiei, cât şi altor persoane cu handicap fizic. "Proiectul doreşte să dezvolte un sistem alternativ, complementar de asistenţă şi suport socio-psiho-medical, oferind servicii de recuperare kinetoterapeutică - stepper, aparat multifuncţional, bicicletă, pedalier de recuperare, flexori, scară pentru recuperarea degetelor, inele pentru recuperare, în scopul creşterii gradului de autonomie şi incursiune socială", se arată în proiect.

Clubul lui Filip

"Clubul lui Filip" s-a inspirat dintr-o realitate existentă în judeţul Galaţi, lipsa unui loc destinat copiilor şi tinerilor nevăzători, în care aceştia să se poată întâlni, socializa şi, în acelaşi timp, să înveţe prin activităţi creativ-recreative cum să fie independenţi. "Noţiunea de normalitate implică în mod direct acest tip de activităţi în viaţa fiecăruia dintre noi şi din această cauză credem cu tărie în necesitatea realizării acestui proiect. Concret, banii strânşi vor fi folosiţi pentru a asigura o bază materială minimă iniţială necesară deschiderii clubului în toamna acestui an", este prezentat în proiect.

Tinerii investesc 

"Invest" este un proiect ambiţios, care îşi propune să-i educe pe tineri în domeniul financiar. Grupul ţintă sunt elevii şi studenţii cu vârste între 18 şi 25 de ani care îşi doresc o carieră în acest domeniu. Proiectul constă în participarea la şase sesiuni de educaţie financiară, urmate de o tabără de patru zile la Bucureşti, în care tinerii vor face vizite la multinaţionale, vor participa la team buidinguri, traininguri, li se va da o suma de bani pe care trebuie să o înmulţească prin tehnicile învăţate şi totodată să îndeplinească o serie de cerinţe. Câştigător va fi desemnat cel care la finalul taberei va reuşi să îndeplinească toate cerinţele şi a cărui ”afacere” va fi pe profit.

Construieşte alături de noi 

Dignosticele copiilor care fac parte din Asociaţia "Dincolo de tăcere" sunt grave, aceştia având nevoie de sprijin pe toată durata vieţii lor. Astfel, asociaţia şi-a propus construirea unui centru în aer liber, care să le ofere un mediu de viaţă securizat. Primii paşi au fost făcuţi, prin achiziţionarea unui teren în apropierea oraşului. “În acest moment, toţi paşii următori sunt legaţi de finalizarea împrejmuirii terenului şi de activarea sursei de apă, în condiţiile în care în curând terenul va fi amenajat ca parc, beneficiind de plantare de copaci, flori şi gazon, iar sursa de apă este vitala fixării plantărilor”, se arată în proiect.

Ţiglina Bike & Trail Park

Asociaţia MausBike şi-a propus crearea unui colţ de natură în inima Galaţiului - Valea Ţiglinei şi prelungirea Parcului Cloşca, şi redarea lui iubitorilor de sport şi mişcare în aer liber. Astfel, aceştia îşi doresc amenajarea de poteci şi trasee naturale pretabile pentru practicarea ciclismului şi alergării cu specific montan, în condiţii de siguranţă. Realizarea proiectul poate oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente sportive specifice chiar în oraş.

Mobilitate şi viaţă independentă 

Echipa "Motivation" îşi propune ca prin participarea la Semimaratonul Galaţi 2017 să strângă o parte din fondurile necesare participării a trei persoane cu leziuni medulare la o sesiune de recuperare activă la Centrul de instruire Motivation de la Buda, judeţul Ilfov. Programul de recuperare costă în instruire pentru viaţa independentă, kinetoterapie şi consiliere. Acest modul se adresează persoanelor care au rămas recent imobilizate şi nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut. Diferenţa dintre suma strânsă din donaţii şi costul activităţii este acoperită de Fundaţia "Motivation", din surse proprii.

Susţinem copiii cu dizabilităţi 

Centrul de recuperare al Fundaţiei "Inimă de Copil" oferă, pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare sau dizabilităţi, evaluări realizate în echipa pluridisciplinară de specialişti şi ulterior şedinţe de recuperare conform unor programe individualizate de intervenţie. Atingerea sumei propuse pentru acest an pentru semimaraton va permite fundaţiei să susţină 100 de ore de servicii gratuite pentru copiii cu dizabilităţi.

"Dăruieşte o zi de tabără unui copil vulnerabil"

Fundaţia „Cuvântul întrupat” susţine copiii din familii vulnerabile pentru a-şi continua şcoala şi pentru a avea un trai decent. Proiectele fundaţiei se adresează familiilor şi copiilor din Galaţi şi din comuna Tudor Vladimirescu. Pentru copiii de aici, o tabără reprezintă în general prima ieşire din viaţa lor în afara oraşului. Aici, copii pot vedea cum e viaţa fără abuzuri sau lipsuri de tot felul şi experimentează normalitatea. În micuţi se naşte speranţa unei vieţi mai bune. Scopul acestui proiect este de a dărui o tabără, timp de o săptămână, an de an, celor 40 de copii.

Cu trenul prin ţara mea 

Asociaţia Multifuncţională Filantropică "Sfântul Spiridon" susţine o călătorie de neuitat, cu trenul, prin ţară, a 30 de copii din centrul de zi. În această vacanţă, asociaţia îşi doreşte să le arate copiilor modelul călătoriei de altă dată, atunci când trenul era un mijloc de transport principal. Odată ajunşi la destinaţie, copiii se vor bucura de natură, de aer curat, dar mai ales de obiectivele turistice din fiecare zonă a ţării.

Semimaraton pentru Bianca 

Bianca Mihaela Dediu este o fetiţă în vârstă de 8 ani care suferă de o formă severă de epilepsie (epilepsie focală cu eses). De cinci ani, micuţa se luptă cu această boală, petrecându-şi aproape toată copilăria prin clinici şi spitale. Intervenţiile de recuperare sunt foarte costisitoare şi peste măsura posibilităţilor părinţilor.

Discover Community 

Proiectul "Discover" reprezintă primul pas dintr-un ciclu educaţional non-formal. “Viziunea noastră se bazează pe capacitatea copiilor din ziua de azi de a se simţi conectaţi la mediul civic şi de a fi conştienti de sine, pentru a învăţa în mod constant din fiecare experienţă pe care o trăiesc şi, astfel, a deveni cea mai bună versiune a lor”, este descrisă cauza. "Discover" îşi doreşte să atingă câteva puncte foarte importante în dezvoltarea copiilor. 

Sterilizarea câinilor fără stăpân  

Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş" şi-a propus şi în acest an să lupte pentru sterilizarea câinilor fără stăpân. Cauza cea mai ignorantă a apariţiei acestora se datorează persoanelor care locuiesc în medii rurale ori urbane, preponderent la casă cu curte, care, în loc să-şi sterilizeze animalele, preferă să le lase să-şi urmeze instinctul, iar puii rezultaţi sunt abandonaţi în diverse locuri. Sterilizarea în masă este singura soluţie care dă rezultate pe termen mediu şi lung.

Înscrieri şi plata taxei

Înscrierile la Semimaraton Galaţi 2017 se pot face, online, pe site-ul semimaratongalati.ro, la secţiunea ”cauze”, până pe data de 21 mai, pentru cursele de semimaraton, ştafetă şi cros, iar termenul de plată pentru acestea va fi tot până atunci. Pentru cursele mai mici de 7 km, înscrierile se pot face până la data evenimentului, cu plata la faţa locului.

Plata taxei de participare se poate face: la sediul Fundaţiei Comunitare Galaţi (Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, strada Portului nr. 23, camera 503), prin transfer bancar în contul RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001, la Daily Pub, partener în organizarea evenimentului şi on-line pe site-ul semimaratongalati.ro.

Citit 4107 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2017 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.