Lapte şi corn cu „Risk” prelungit

Lapte şi corn cu „Risk” prelungit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dintr-un viciu de procedură, elevii ar putea mânca în pauze unt în loc de lapte sau napolitane în loc de corn * Merele sunt în pom *

Copiii de grădiniţă şi tinerii de clasele I-VIII din tot judeţul Galaţi vor primi laptele şi cornul de la aceleaşi firme care le-au distribuit anul trecut. SC Risk Com SRL, şi subcontractantul său, LactoProd SRL, devin distribuitoare de drept, cu toate că licitaţia organizată în 2009 nu s-a finalizat.

„Cadoul” sub forma contractului de furnizare vine de la unul dintre cei trei participanţi la licitaţie. „Una dintre firme a făcut contestaţie privind nişte indicatori de bonitate, dar a depus-o, printr-un viciu de procedură, la Judecătoria Slatina, nu la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cum se procedează de obicei”, ne-a declarat Viorica Bratoveanu, din cadrul CJ Galaţi.

Ca urmare, pentru ca elevii să nu rămână cu stomacul gol de pe 14 septembrie, prima zi de şcoală, intră în scenă planul B: conform legii, se renegociază contractul cu societatea câştigătoare în anul precedent.

În acest caz, actul rămâne în vigoare până în momentul soluţionării date de justiţie. Soluţie care, teoretic, poate veni şi peste un an de zile. În acest răstimp, peste 60.000 de preşcolari şi elevi vor fi în „grija” Risk-ului, care, anul trecut, le-a adus unora şi produse necorespunzătoare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a arătat că va fi foarte exigentă, mai ales că în unele şcoli programul a dat bătaie de cap directorilor.

„Firma nu va mai aduce unt sau alte tâmpenii pe care să le bage pe gât copiilor. Vom face publice în fiecare săptămână sesizările privind neconformităţile din şcoli. Şi le vom trimite Consiliului Judeţean, precum şi celorlalte autorităţi abilitate”, a declarat şeful ISJ Galaţi, Doru Resmeriţă.

Sesizări a trimis ISJ-ul şi în anii trecuţi, dar hârtiile au rămas, cel mai probabil, în mapele de pe birouri. Cu excepţia Protecţiei Consumatorului care, la sesizări punctuale, a aplicat amenzi, autorităţile declarate competente în buna desfăşurare a programului nu au luat nicio măsură drastică.

Merele sunt în pom

Nu ar fi de mirare ca programul de distribuire a merelor în şcoli, aflat la stadiul de proiect de hotărâre a Guvernului, să fie la fel de controversat.  Dacă va fi pus în practică, pentru că, în 2008, a apărut şi hotărârea că se va distribui în şcoli miere, dar nu au mai apărut normele de aplicare!

Aşa că, cel puţin pentru moment, decât dureri de cap (sau de burtă, ţinând cont de combinaţia ciudată dintre lapte şi fructe), oamenii de şcoli şi părinţii se bucură că merele sunt tot în pom.

Foto: arhiva VL

Citit 1610 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.