Monitorizarea calităţii aerului… şi atât

Monitorizarea calităţii aerului… şi atât
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nivelul de poluare fonică şi atmosferică este, în această perioadă monitorizat de către Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Galaţi. Se fac măsurători pe străzile intens circulate de maşini – Brăilei, Faleza - , urmând ca săptămâna viitoare să se desfăşoare aceeaşi acţiune, pe aceleaşi străzi, însă în condiţiile în care nu va circula nicio maşină.

Deci, şoferii trebuie să ştie că miercuri, 16 septembrie, timp de o oră, între orele 13.00 şi 14.00, pe strada Brăilei, circulaţia rutieră va fi oprită pe tronsonul cuprins între străzile Frunzei şi Bulevardul Oţelarilor.

Vineri, 18 septembrie, şi Faleza Superioară va fi închisă circulaţiei rutiere (pe tronsonul cuprins între supermaketul Viva şi Elice) între orele 10.00 şi 12.00.

Ulterior, rezultatele măsurătorilor vor fi comparate, pentru a vedea toţi cât de tare ne afectează traficul rutier şi pentru a ne convinge că mult mai sănătos este  să mergem pe jos, cu bicicleta sau să renunţăm la autovehiculele personale, în favoarea celor de transport public în comun.

Acţiunile APM Galaţi se vor desfăşura în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, desfăşurată anual în perioada 16-22 septembrie. Tot în această perioadă se vor organiza acţiuni educative – concursuri de role şi cros pentru copii, de alergat pentru vârstnici sau întreceri ale persoanelor cu dizabilităţi, toate sub deviza „Îmbunătăţeşte climatul oraşului tău!”.        

Din păcate, toate aceste acţiuni nu sunt decât ocazionale, pentru că Galaţiul rămâne în continuare un oraş în care plimbarea cu rolele este interzisă în parcuri, iar circulaţia cu bicicletele înseamnă slalom printre maşini, în lipsa benzilor special amenajate…

Citit 541 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.