Oţelul Galaţi, sub blestem!

Oţelul Galaţi, sub blestem!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fără succes acasă, băieţii lui Dorinel Munteanu au scrântit-o şi ieri, obţinând doar un punct într-un joc în care au ratat şi cu poarta goală * Să fie ineficienţa pe teren propriu a roş-alb-albaştrilor de domeniul vrăjitoarelor? *

OŢELUL GALAŢI – FC BRAŞOV 1-1 (0-1)

Stadionul „Oţelul” – 3.000 spectatori;

Au marcat: Giurgiu 49’ / Voicu 35’;

Cartonaşe galbene: Axente 52’, Ilie 53’, Sălăgeanu 54’, Jelev 58’, Râpă 61’ / Rui Duarte 54’, Măldărăşanu 69’, Voicu 84’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Jelev, Ilie – Neagu (66’ Pena), Giurgiu – Paraschiv (46’ Ibeh), Viglianti, Sălăgeanu (70’ Pătraş) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

BRAŞOV: Coman – Rui Duarte (78’ Cristescu), Abrudan, Nuno Diogo, Ezequias – Voicu, Grigore, Ilyeş (83’ Dedu), C. Munteanu – Sburlea (64’ Măldărăşanu), Zaharia. Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – Daniel Hulubei (Vaslui), Dragoş Iliescu (Craiova); rezervă – Ionel Ivan (Brăila).

Cât de supărat a plecat Grig?

Alt fotbal, acelaşi deznodământ, pentru că egalul nu mai are valoarea de la începutul anilor ’90, când din două remize făceai punctele unei victorii. Oţelul de ieri n-a mai semănat cu cel lăsat fără suspensori de Steaua, Urziceni şi Mediaş, ba chiar a avut momente foarte bune de joc, însă nu poate scăpa de o piedică a cărei prezenţă se face simţită mereu la finalizare.

E ca un blestem ca trupa pregătită de Dorinel Munteanu să nu câştige niciun meci în faţa propriilor suporteri la mai bine de două luni de la începutul campionatului.

Este clar că, în vară, Petre Grigoraş a plecat mâhnit de la Dunăre, însă se pare că a avut sufletul încărcat de tot la despărţirea de clubul gălăţean. Oţelul este legat de ceva şi poate că, după vizita la psiholog, îi trebuie un desant şi la vrăjitoare. 

Neagu putea fi erou

Prima mare ocazie le-a aparţinut braşovenilor, Zaharia trimiţând cu capul de la 7 metri pentru un plonjon hotărât al lui Kolev (24’), iar Abrudan a trimis peste bară din 6 metri (25’).

Înaintea lor contabilizasem un şut fără preluare al lui Paraschiv, dar între buturile ardelenilor se afla titularul naţionalei (19’). Semi-foarfecele lui Axente, din 9 metri, a punctat doar la imagine (26’), pentru ca puştiul Neagu, jucat o bună parte din meci pe banda dreaptă, să irosească şansa care-l putea face erou la 20 de ani neîmpliniţi.

Găsit liber de Viglianti, „oţelarul” a ajuns faţă în faţă cu Coman, genunchii i s-au înmuiat ca cerealele în lapte şi mingea s-a dus în freza celebrului goalkeeper (29’). Dacă intra asta, Oţelul ar fi avut duelul în mână…

Giurgiu, gol cu ajutorul lui Abrudan

În replică, braşovenii lui Moldovan l-au încercat iarăşi pe Kolev, care a scos din gheata lui Sburlea (31’), dar nu s-a mai putut face nimic la şutul de 0-1.

Apărarea roş-alb-albastră a fost depăşită de o centrare de pe dreapta şi Voicu, de la 12 metri lateral stânga, a proiectat mingea direct în vinclu (35’). Partea a doua a început cum trebuie pentru gălăţeni, o pasă excelentă a lui Ibeh punându-l în cursă de gol pe Axente, dar şutul atacantului a fost scos in extremis de Coman.

Faza nu s-a răcit, iar Abrudan a fost prins dormind în post: Giurgiu a venit lângă el, la 6 metri, şi a trimis în aţe pentru un 1-1 pe care îl aştepta orice spărgător de seminţe din tribună.

Golurile s-au oprit aici, în ciuda faptului că Sălăgeanu a ratat şi cu poarta goală (60’), iar Oţelul abia aşteaptă deplasările pentru a-şi mai rotunji zestrea de puncte.

Explicaţie foto: Axente şi ceilalţi „oţelari” au tras ieri din greu dar nu le-a ieşit decât un punct

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.