S-a rezistat în faţa campioanei olimpice, dar nu până la final

S-a rezistat în faţa campioanei olimpice, dar nu până la final
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Naţionala feminină de handbal a României a pierdut, scor 18-27 (10-10), partida cu Rusia, prima din cadrul celei de-a doua Grupe Principale, disputată duminică dimineaţă. În urma acestei înfrângeri, nu mai sunt şanse de calificare în semifinale, dar rămâne o miză importantă pentru următoarele două partide, cu Suedia şi Japonia, clasarea în primele patru locuri ale grupei pentru a se putea juca pentru locul şapte, ce duce la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Deşi diferenţa finală este destul de drastică, echipa României a dat mult timp speranţe că poate produce surpriza în faţa campioanei olimpice, Rusia desprinzându-se abia în utimul sfert de oră al meciului. Până atunci, formaţia României a avut o evoluţie excelentă, în special pe faza defensivă. Până în minutul 14 (scor 3-4) a fost echilibru, apoi au urmat trei-patru minute în care Rusia a profit de toate oportunităţile şi s-a desprins la o diferenţă de cinci goluri (scor 4-9). Surprinzător, ţinând cont de valoarea extrem de ridicată a adversarei şi de lotul lipsit de jucătoare importante cu care a mers la acest Campionat Mondial, România a arătat din nou o putere de luptă admirabilă, ajungând chiar să treacă la conducere (11-10) imediat după începerea reprizei secunde. S-a rezistat până aproape de intrarea în ultimul sfert de oră, momente în care au fost două decizii eronate de arbitraj împotriva Crinei Pintea, aflată în poziţie de finalizare, ultima la 15-15, iar de la 16-17 (min. 44) echipa României nu a mai putut menţine ritmul bun de până atunci. Au urmat şapte goluri consecutive ale Rusiei şi un final cu unele dintre titulare pe bancă, menajate pentru următoarele două partide: cu Suedia (marţi, ora 13.30) şi Japonia (miercuri, ora 11.00).

Ryde acuză arbitrajul

Selecţionerul echipei României, Tomas Ryde, consideră că, pe lângă propriile greşeli, diferenţa a fost făcută şi de arbitraj. Au câştigat fără dubii, au avut mai multă energie, dar cred că şi arbitrii au făcut diferenţa în repriza a doua, au fost mai multe situaţii în care nu s-au descurcat. Am avut şi eu jucătoare care nu s-au descurcat şi nu sunt mulţumit nici de cum le-am pregătit, dar când un joc se schimbă aşa cum s-a schimbat acum, nu e deloc în regulă", a spus Tomas Ryde, în conferința de presă.

Neagu, incertă pentru marţi

Prezența Cristinei Neagu în partida cu Suedia, de marţi, este sub semnul întrebării. Tomas Ryde a anunțat că aceasta ar putea să nu fie folosită în jocul următor, acuzând oboseală şi dureri la genunchiul la care a fost operată. "Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului. I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă. Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine", a declarat Tomas Ryde, pentru Gazeta Sporturilor.

Sursa foto: gsp.ro

Citit 1392 ori Ultima modificare Duminică, 08 Decembrie 2019 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.