Şocul lui Sârghi - traumatism cranio-cerebral!

Şocul lui Sârghi - traumatism cranio-cerebral!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lovitura primită în figură la finele primei reprize din meciul cu FC Vaslui l-a trimis la spital pe fundaşul de aproape 24 de ani al Oţelului * Cristian Sârghi nu mai ţine minte ce s-a întâmplat, iar cât timp s-a aflat printre medici a vomitat în dese rânduri * „Fac un RMN ca să văd despre ce-i vorba”, spune jucătorul recent externat, dar şi extenuat după nopţile petrecute pe patul de spital *

La un pas de leşin!

Minutul 39 al partidei Oţelul – FC Vaslui, meci important pentru ambele tabere. Cristi Sârghi - unul dintre tinerii în plină ascensiune ai formaţiei gălăţene – primeşte, cu violenţă, un cap în maxilar din partea unui adversar – despre brazilianul Wesley este vorba – însă gestul se dovedeşte a fi involuntar.

Jucătorii se retrag din careul Oţelului, unde se petrecuse faza, nu şi apărătorul de nici 24 de ani care zace inert la pământ.

Echipa medicală intră în grabă, fotbalistul este ridicat şi scos pe marginea terenului.

Lasă senzaţia că este OK, dar numai vigilenţa medicului Mihail Troacă face ca sportivul să nu se prăbuşească din nou. Suferise o comoţie cerebrală şi a fost la un pas de leşin!

„Mi s-a rupt filmul”

În pauză a fost abordat de toată lumea, până şi directorul general al Oţelului l-a consolat, iar apoi a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă. Diagnosticul - unul terifiant: traumatism cranio-cerebral de gradul II!

„Oţelarul” care săptămâna trecută fusese căpitanul echipei naţionale „Under 23” era internat şi trecea pe injecţii şi regim alimentar.

Din acel blestemat minut 39 până a doua zi, pe patul de spital, nu-şi mai aduce nimic aminte.

„Parcă mi s-a rupt filmul, pur şi simplu nu ştiu cum am ajuns în spital”.

„Nu-mi vine să cred că a vorbit lumea cu mine, aşa cum mi s-a spus, eu nu mai ţin minte absolut nimic!”.

„Ştiu doar că am văzut-o pe mama la spital, la capul meu. Cred că atunci mi-a revenit memoria”, povesteşte fundaşul central al lui Dorinel Munteanu.

„În presă scria că am jucat prost”

„N-am dormit decât două ore pe noapte în spital. Adormeam primul din salon, pe la ora 22.00, pentru că apoi unii pacienţi sforăiau şi mă trezeau”.

„Sunt rupt de oboseală, n-am mâncat mai nimic, iar acum am plecat câteva zile la ţară ca să mă odihnesc”, mai spune Cristian, el ieşind din calcule pentru ultimul meci din acest sezon - cel de sâmbătă cu Universitatea Craiova.

„S-a văzut cum m-a lovit Wesley? Eu am citit în presa centrală că am fost schimbat în minutul 42 deoarece jucasem prost”.

„Doamne, atât de tare să dea încât să nu-mi mai aduc aminte de nimic?”, se întreabă gălăţeanul, contrariat de cele întâmplate în partida de luni după-amiază. 

Trei săptămâni fără efort

Traumatismul lui Sârghi este mai serios decât pare la prima vedere, fotbalistul vomitând în dese rânduri la spital!

„Nici medicilor nu le venea să creadă că am starea asta de la o lovitură”.

„Sper să nu fie ceva grav, chiar dacă faptul că am vărsat nu este tocmai OK”.

„Voi face un RMN”, adaugă jucătorul Oţelului, el având interdicţie la efort timp de trei săptămâni.

„N-am voie nici măcar alergări uşoare, iar timp de o săptămână nu trebuie să beau cafea sau să mănânc ciocolată”.

„Nici alcoolul nu e permis”, conchide internaţionalul dunărean al cărui singur noroc este că de duminică, 23 mai, oricum vine vacanţa de vară pentru fotbalişti.

Comentariu foto: Cristian Sârghi a stat două nopţi în spital din cauza unei lovituri încasate în maxilar

Citit 1441 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.