„Who is Oţelul Galaţi?”

„Who is Oţelul Galaţi?”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reţelele de socializare şi blogurile amatorilor de fotbal din Marea Britanie sunt doldora de opinii legate de formaţia antrenată de Dorinel Munteanu * Dilemele fanilor englezi sunt diverse: de la numele oraşului din care provine Oţelul şi până la pub-urile pe care Galaţiul le-ar fi putut pune la dispoziţie cu ocazia meciului de pe 18 octombrie

În afara continentului din 2007

Pentru Oţelul urmează un meci de campionat cu CFR Cluj, apoi cel cu FC Basel, în prima etapă a Grupei C din Liga Campionilor. Subiectul cel mai tocat pe Internet rămâne însă dubla dintre trupa gălăţeană şi Manchester United, cu precădere jocul de la Bucureşti, de pe „Naţional Arena”, programat pe 18 octombrie.

Cum „oţelarii” n-au mai ieşit în Europa de patru ani (n.r. – ultima partidă susţinută pe continent, 0-0 pe teren propriu, cu Lokomotiv Sofia, în preliminariile Cupei UEFA), nebuloasa este şi mai pronunţată. Întrebarea momentului printre fanaticii din Albion nu are nevoie de nicio traducere: „Who is Oţelul Galaţi?” Grea chestiune!

„Buget de 5 milioane? E o greşeală”

Iată cele mai nostime dileme ale consumatorilor de fotbal din Anglia în ce priveşte echipa care a câştigat ultimul campionat mioritic:

1. Câte echipe de fotbal are Bucureştiul? Ar fi Steaua, Dinamo, Rapid, Sportul Studenţesc şi Oţelul. Mai e vreuna? Cum adică, Oţelul nu este din Bucureşti? Galaţi este nume de oraş?

2. Am înţeles eu bine că echipa Oţelul are un buget anual de 50 milioane de euro? Nu poate fi vorba de 5 milioane, undeva este o greşeală!

„Pub-urile ar fi meritat un aşa meci”

3. Antrenorul campioanei României este Dorinel Munteanu. Parcă-mi spune ceva numele său. Cred că el i-a dat gol lui Nigel Martyn la Euro 2000. Anglia a fost învinsă atunci de acest Dorinel.

4. Este o ruşine că meciurile Oţelului nu se pot disputa la Galaţi şi, totodată, e păcat pentru acest mic oraş. Pub-urile de acolo (dacă există aşa ceva) ar fi meritat un comerţ decent de pe urma vizitei fanilor lui Manchester. Cele din Bucureşti sunt naşpa, nu merită banii suporterilor britanici!

„Sunt fan Chelsea, deci ţin cu Galaţi”

5. Oţelul nu are cum să-i pună probleme lui Manchester United pentru că n-a investit mai nimic în lotul de jucători în ultimul an. Sir Alex Ferguson se pricepe să bată echipele mici.

6. Deşi sunt englez, pentru că ţin cu Chelsea Londra, mi-aş dori ca Oţelul să bată pe United. Chiar dacă nu are nicio şansă, tot cu echipa din România voi ţine.

7. Oţelul şi Viktoria Plzen sunt necunoscutele din Liga Campionilor, echipele de care n-a auzit nimeni. Cred că Oţelul, deşi n-o cunosc, va fi echipa cu cea mai slabă linie de clasament din întreaga competiţie.

8. Moldova? Nu e vorba de campioana României? Ce caută Moldova în discuţie?

Explicaţie foto: Suporterii lui Manchester United îşi fac planuri pentru meciul cu Oţelul, de pe 18 octombrie, de la Bucureşti

Citit 1841 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.