Duel italo-spaniol la vârful MotoGP

Duel italo-spaniol la vârful MotoGP
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duelul dintre italianul Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) și spaniolul Jorge Martin (Pramac Racing) a încins competiția acerbă din MotoGP. Mai întâi, pe ”teren propriu”, a câștigat Bagnaia, la Mugello, distanța dintre primii doi clasați fiind de ceva mai mult de o secundă. Și mai dramatică a fost cursa din Germania, disputată duminică, 18 iunie. La Sachsenring, cei doi au făcut ”rocada” și s-a impus Martin cu doar 64 de miimi de secundă, după ce motocicletele lor s-au și atins, cu două tururi înainte de final! În ambele Mari Premii recent disputate, podiumul a fost completat de colegul ibericului de la Pramac Racing, francezul Johann Zarco.

La rândul său, spaniolul Marc Marquez (Repsol Honda), de şase ori campion mondial, a decis să se retragă din Marele Premiu al Germaniei după accidentul suferit în timpul ultimelor antrenamente libere de dinaintea cursei. În clasamentul general, Bagnaia este acum secondat de Martin, diferența dintre cei doi doi piloți fiind de doar 16 puncte, 160, respectiv, 144. Pe poziția a treia se află un alt italian, Marco Bezzecchi, de la Mooney VR46, cu 126 de puncte. Următoarea etapă din circuit este programată duminică, 25 iunie, în Olanda, la Assen.

Dacă în MotoGP, suspansul este, ca de obicei, la el acasă, nu același lucru se poate spune și despre competiția pe patru roți. În Formula 1, liderul autoritar, Max Verstappen (Red Bull) a câștigat din nou, de această dată și în Marele Premiu al Canadei. La aproape 10 secunde în spatele monopostului campionului olandez, Fernando Alonso (Aston Martin) a trecut linia de sosire pe locul 2. De altfel, veteranul iberic l-a depășit, într-o șicană, pe ocupantul poziției a treia a podiumului de la Montreal, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Verstappen conduce autoritar în clasamentul general, cu 69 de puncte în fața coechipierului său mexican, Sergio Perez, iar următoarea etapă a ”Marelui Circ” va avea loc în Austria, pe circuitul de la Spielberg, în data de 2 iulie.

Citit 588 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 05:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.