Francezii s-au abonat la succes în rugby-ul juvenil

Francezii s-au abonat la succes în rugby-ul juvenil
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tinerii rugbiști francezi (U20) și-au păstrat titlul mondial în urma competiției desfășurate în Africa de Sud. Les Bleuets nu au întâmpinat niciun fel de probleme nici în faza eliminatorie a turneului. Mai întâi, în semifinale, ei au trecut de rivalii de peste Canalul Mânecii, scor 52-31, într-un meci în care nu au avut probleme decât în prima repriză. La pauză, englezii erau în avantaj (24-14), însă, în mai puțin de jumătate de oră au încasat patru eseuri, fără a riposta.

Ulterior, în ultimul act, tinerii ”cocoși” au primit replica Irlandei, echipă ce răpusese selecționata similară a țării gazdă. Replică este un fel de a spune, pentru că și de această dată s-a jucat, practic, doar o repriză. La pauză, francezii aveau un avantaj minim, 17-14, însă au repetat figura și au înscris cinci încercări în partea a doua, fără să mai primească vreun punct. Rezultat final 50-14 și albaștrii își continuă dominația în rugbiul juvenil.

Locul al treilea a revenit sud-africanilor: 22-15 cu Anglia, într-un meci fără puncte marcate după pauză. La rândul lor, georgienii s-au ”dezumflat” pe final și au încheiat abia pe locul 8, după un 26-50 cu Noua Zeelandă.

În paralel, a început și ediția din acest an a Rugby Championship, competiție rezervată forțelor din emisfera sudică. Dacă în prima etapă, respectându-și statutul de favorite, Noua Zeelandă și Africa Sud și-au zdrobit adversarele, în jocul direct de sâmbătă, 15 iulie, de la Auckland, All Blacks au trecut și de rivalii africani, 35-20 (4-3 la eseuri), iar Argentina a smuls o victorie la Sydney: 34-31 cu Australia, în minutele de prelungire.

Formatul din acest an este unul scurt, cu doar trei etape, fără retur, iar în august urmează o serie de partide pregătitoare pentru Cupa Mondială, programată la toamnă, în Franța. Și ”stejarii” noștri au în calendar trei jocuri: pe 5 august, la București cu selecționata SUA, iar apoi în deplasare, atât cu Georgia, cât și cu Italia (12, respectiv 19 august).

Citit 544 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2023 07:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.