Dorinel Munteanu: „Nu tolerez indolenţa, iau măsuri!”
Foto: Foto: Sorin Pană

Dorinel Munteanu: „Nu tolerez indolenţa, iau măsuri!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul Oţelului le transmite elevilor săi, pe un ton exploziv, că poate modifica oricând, chiar şi marţi dimineaţă, la plecarea spre Spania, lotul de jucători * „Nu dramatizez că n-am câştigat niciun meci în amicale, dar îi voi elimina pe cei cu atitudine de neprofesionişti!”, ameninţă Neamţul într-un interviu furtunos

1-2 cu Mordovia, 0-1 cu Volga, echipe de nivelul ligii secunde din Rusia, chiar dacă formaţia la care joacă Pleşan încă se află în primul eşalon, 1-1 cu Viktoria Plzen şi tot 1-1 cu Slask Wroclaw. Acestea sunt meciurile amicale jucate de Oţelul în turneul din Cipru, primele din 2012. Campioana României nu are, carevasăzică, nicio victorie şi mai sunt maxim trei săptămâni până la startul sezonului de primăvară. Dacă nu cumva se va amâna din cauza condiţiilor meteorologice. Le-am cuprins pe toate într-un dialog interesant cu Dorinel Munteanu.

„Am văzut atitudine nepotrivită”

- Dorinel, de ce trei cantonamente de iarnă? Până acum desfăşurai numai câte două…

- Da, făceam două, dar erau mai lungi, şi mi-am zis să le împart în trei pentru a-i ajuta pe băieţi, pentru mentalul lor, deoarece nu este uşor să stai departe de familie. Primul stagiu, cel din Poiana Braşov, a fost mult mai greu, dar celelalte sunt mai uşoare, cu jocuri, sunt alte condiţii.

- Eşti mulţumit după primele două?

- După primul sunt mulţumit, ne-am atins ce ne-am propus, obiectivele dinainte stabilite. Ne-am încărcat puţin bateriile, dar al doilea cantonament nu m-a mulţumit deloc pentru că rezultatele şi atitudinea unor băieţi mă cam îngrijorează. Şi asta deşi mai am destulă vreme până la primul joc oficial din 2012. De ce spun asta? Am văzut din partea unora – nu vreau să dau nume! – o atitudine nepotrivită pentru performanţă şi asta mă supără nespus. Nu este vorba de jucătorii nou-veniţi, ci de cei deja existenţi în lot. Vreau să înţeleagă că obiectivele pe care ni le-am propus sunt foarte greu de realizat şi am nevoie de atitudine, de comportament adecvat profesionalismului.

„Se vor elimina singuri!”

- Să fie vorba şi de oboseală sau crezi că numai atitudinea a scăzut randamentul unora dintre ei?

- Da, sunt de acord, iau totul în calcul, dar indolenţa n-are ce căuta la echipa mea! Ştiu că sunt obosiţi, ştiu că primele două meciuri le-am jucat după ce abia veniserăm de la zăpadă, dar asta nu-i împiedică să aibă atitudine bună. Repet: indolenţa este exclusă şi se elimină singuri! Chiar dacă am un lot restrâns de 24-25 de jucători, îi elimin fără resentimente!

 - Este posibil chiar înainte de turneul din Spania să apelezi la măsuri în acest sens?

- Eu vreau să mai am o discuţie înainte de turneul din Spania cu aceşti jucători şi, bineînţeles, este posibil orice! Pot aplica sancţiuni, nu putem continua la fel.

„Nu-s îngrijorat că n-am câştigat, dar nici bucuros”

- Cu alte cuvinte, rezultatele din amicale contează mai ales când nu câştigi…

- Da, nu avem nicio victorie şi nu pot fi bucuros de asta. Am fost înţelegător doar la primul joc, pe care l-am avut la discreţie: am condus cu 1-0, apoi am luat două goluri din faze fixe, dar şi în al doilea joc tot din fază fixă am încasat gol. Poate fi şi puţină lipsă de concentrare, dar vreau ca fotbaliştii să-şi respecte munca. N-am câştigat, nu mă îngrijorează acest lucru, dar nici nu mă mulţumeşte. Cu siguranţă, din aceste meciuri pierdute, avem ce învăţa.

- În Spania vei încerca să conturezi primul unsprezece pentru primul meci oficial, cel cu Concordia Chiajna?

- Primul unsprezece îl ştiţi în mare. Jucătorii aflaţi în formă bună vor începe prima etapă, iar mesajul meu este acelaşi la fiecare joc. Am nevoie de randament, de atitudine ca să fac formula de start.

Râpă şi Neagu, aşteptaţi cu nerăbdare

 

 - Apropo de Chiajna, echipa lui Reghecampf a învins Steaua, tot într-o partidă de pregătire, cu 4-1. Te sperie acest lucru?

- Nu mă tem, dar trebuie să fim foarte atenţi. Chiajna are jucători experimentaţi şi mare nevoie de puncte. Să nu uităm că în tur am făcut egal chiar pe teren propriu!

- Te-ar afecta o eventuală amânare a sezonului de primăvară?

- Da, vremea este foarte rea, însă şi-aşa este foarte lungă vacanţa de iarnă. Vreau să se joace, nu-mi plac amânările. Mi-am pregătit totul în funcţie de datele stabilite din toamnă.

- Revin în lot Neagu şi Râpă, jucători care au fost la echipa naţională. Cât de mult ţi-au lipsit în jocurile din Insula Afroditei?

- Sunt jucători valoroşi şi vreau să revină cu atitudine bună, nu trebuie să se comporte de ca şi cum prezenţa naţională le asigură locul de titular! Eu îmi doresc să mai meargă la echipa naţională, dar pentru asta trebuie să aibă atitudine la club, să joace bine. Îi aştept cu nerăbdare!

 

Citit 2610 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2012 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.