Stromajer e „sculă”, Haskici pleacă
Foto: Foto: Sorin Pană (Larnaca, Cipru)

Stromajer e „sculă”, Haskici pleacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Atacantul sloven de la Pandurii Tg. Jiu este văzut ca principala achiziţie a iernii şi după stagiul din Cipru, în vreme ce bosniacul Nermin Haskici a ratat lotul pentru cantonamentul din Spania

 După disputarea a patru meciuri de verificare pe 2012, se poate trage o linie în privinţa jucătorilor noi din vestiarul lui Dorinel Munteanu. Prima impresie contează foarte mult în fotbal, dar în anumite cazuri se acordă a doua şi chiar a treia şansă. Sportivii care au prins în premieră un turneu de pregătire cu roş-alb-albaştrii Neamţului, şase la număr, au fost utilizaţi de tehnicianul Oţelului în amicalele din Cipru. Unii merg mai departe, alţii şi-au luat rămas bun. I-am luat şi Dorinel părerea despre sângele proaspăt din echipă.

Necazul lui Didi, important

Jaka Stromajer (atacant, de la Pandurii Tg. Jiu) – Este lovitura iernii pentru Oţelul, un fotbalist care poate uşor să elimine adversar din joc, cu şut bun, tehnic şi destul de masiv. Rămâne de văzut cum va răspunde din punct de vedere fizic la cerinţele lui Dorinel.

Opinia lui Dorinel: „Este sub nivelul nostru doar din punct de vedere fizic. Înţeleg că-i este greu, dar sper să facă eforturi pentru a ajunge repede la nivelul echipei. E valoros, de aceea l-am şi adus, sper să ne ajute mult!”

Didi (atacant, de la FCM Tg. Mureş) – Cunoaşte bine jocul, are o detentă foarte bună, tehnic, combinativ. Accidentarea din primul test al stagiului din Cipru, fractură de falangă, îl scoate mult din ritm, mai ales că nici la Tg. Mureş n-a jucat prea mult tot.

Opinia lui Dorinel: „Didi este un jucător bun, experimentat, am discutat cu el şi va fi o soluţie şi pentru linia mediană. A avut puţin ghinion cu acea accidentare, dar va reveni.”

Nermin Haskici (atacant, de la FK Sarajevo) – Ca vârf împins este sub ce are Neamţul în lot. Jucător inteligent, îi place mai mult ca atacant retras, dar aici Oţelul are destule variante. Nu va rămâne în lot.

Opinia lui Dorinel: „Se va întoarce în Bosnia, nu s-a acomodat. Este tânăr, de perspectivă, îl vom mai urmări, dar nu merge în Spania cu noi.”

Încurajări pentru Vali, iar juniorii rămân acasă

Valentin Munteanu (mijlocaş, de la FCM Dunărea Galaţi) – A jucat cu trac în testul cu Mordovia, gălăţeanul de 22 de ani ţinând morţiş să facă pasul spre Liga I încă din această iarnă. Are o concurenţă puternică pe post, cu Antal şi Iorga.

Opinia lui Dorinel: „Vali mi-a dat nişte accente pozitive, dar are şi unele carenţe. Îl luăm în Spania pentru că din punct de vedere fizic este OK, s-a pregătit foarte bine, mi-a demonstrat că are calităţi. Trebuie să creadă în şansa lui, poate juca şi în partea stângă.”

Alexandru Chebac (mijlocaş), Cosmin Butoi (atacant) – Ambii sunt promovaţi de la echipa-satelit şi mai au nevoie de ucenicie până să bată la porţile primei formaţii.

Opinia lui Dorinel: „Sunt mulţumit de amândoi, s-au pregătit bine, însă nu merg în Spania. Sunt jucători tineri, talentaţi, dar în momentul acesta saltul este prea mare. Când vom reveni la Galaţi, se vor pregăti cu noi.”

 

Citit 1865 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2012 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.