Oţelul, victorie în amicalul cu ORIHUELA CF - Strop de apă vie de la Stromajer
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Oliva Nova, Spania)

Oţelul, victorie în amicalul cu ORIHUELA CF - Strop de apă vie de la Stromajer
Silviu Ilie (la minge) şi compania au strâns trei succese şi un rezultat de egalitate în turneul din Spania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Atacantul adus de la Pandurii Tg. Jiu a înscris cu un minut înainte de final dintr-o pasă excelentă a lui Neagu * La pauză, antrenorul Dorinel Munteanu şi-a muştruluit rău echipa care abia îşi crease o situaţie clară de gol * Ioan Filip a fost, în premieră, căpitan de echipă *


ORIHUELA CF (Spania, 3) – OŢELUL GALAŢI 0-1 (0-0)

Meci amical disputat ieri la Benidorm, Spania;

A marcat: Stromajer 89’;

OŢELUL: Brăneţ (82’ Simaitis) – Râpă (65’ Cojoc), Benga (46’ Costin), Sîrghi, Ljubinkovici (76’ Ilie) – Viglianti (52’ Iorga), Filip, Neagu – Antal (71’ V. Munteanu), Paraschiv (57’ Pena), Buş (55’ Stromajer). Antrenor: Dorinel Munteanu.


Denia, prima echipă întâlnită în turneul spaniol, îi dăduse Oţelului de gândit. Meciul derulat în cea de-a doua zi petrecută în Peninsula Iberică se încheiase fără gol şi anunţa un duel şi mai tare cu Orihuela, din aceeaşi serie de Segunda B (Liga a III-a la spanioli), formaţie cu şanse mari de a promova în eşalonul secund. Localnicii, încurajaţi de faptul că au scăpat de gol în primele 15-20 de minute ale duelului amical de la Benidorm, au încercat şi mai mult, încheind o primă repriză egală şi la capitolul ocazii de poartă.

Paraschiv ratase din 10 metri (7’), apoi Brăneţ şi-a făcut datoria la cel mai contondent atac al vorbitorilor limbii lui Cervantes (44’). Atât i-a trebuit lui Dorinel Munteanu care, la pauză, le-a ţinut o morală serioasă elevilor săi. „Intraţi pe teren şi câştigaţi, nu aveţi nicio scuză!”, le-a strigat Neamţul, iar momentul său de oratorie a avut efect. Orihuela ar fi trebuit să sune la Poliţie pentru a putea părăsi propria jumătate de teren, atât de îndârjiţi erau „oţelarii” care, probabil, acuzau şi ora imposibilă de a juca fotbal de calitate. Era ora 11.00, ora matineului, şi nicidecum „kick-off time” de la UEFA Champions League.

Gol la ultimul atac „oţelar”

Stromajer (60’, 80’) şi Pena (67’, 69’, 83’) ar fi putut înscrie, dar portarul, în zi bună, ori neşansa au amânat „spargerea” tabelei de marcaj. Abia în minutul 89 a picat golul izbăvitor: Neagu a interceptat la marginea careului, a intrat frontal şi a pasat în stânga, văzând cu coada ochiului cum Stromajer vine în viteză pentru poate ultima şansă de 1-0. Slovenul n-a preluat, trăgând direct în colţul lung, iar Dorinel, pe margine, a răsuflat uşurat, în ciuda faptului că şi Orihuela a avut o bară câteva secunde mai târziu. Trei victorii din patru în stagiul spaniol este un bilanţ încurajator, chiar dacă adversarii n-au fost de speriat.    

Emoţiile căpitanului Filip

Cum Giurgiu a rămas pe margine, iar Costin a fost rezervă, banderola de căpitan n-a ajuns nici la Paraschiv, nici la Sîrghi, aşa cum s-a mai întâmplat altă dată. Ieri, în premieră, căpitan al Oţelului a fost mijlocaşul central Ioan Filip, cel care în august 2010 era al nimănui, fără echipă! Totuşi, evenimentul acesta l-a marcat pe bihoreanul de la Galaţi, Filip fiind parcă mai emoţionat ca niciodată de responsabilitatea de a conduce trupa roş-alb-albastră din iarbă.

 

Citit 1420 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.