Oţelul are potenţial de podium
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul are potenţial de podium
Giurgiu (primul din dreapta) şi compania au şanse bune de a prinde podiumul la finele campionatului curent
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singurul punct nevralgic al formaţiei roş-alb-albastre este postul de fundaş stânga, acolo unde situaţia lui Adrian Sălăgeanu a devenit tot mai confuză * De asemenea, poate că ar mai fi fost nevoie de un mijlocaş defensiv * În rest, „oţelarii” au toate premisele unei primăveri consistente, existând şanse reale în lupta pentru primele trei locuri în clasament *


 

Aşa va arăta Oţelul în retur:

Grahovac (Brăneţ) – Râpă, Sîrghi (Costin), Perendija, Ilie – Neagu (Didi), Filip (Viglianti), Giurgiu – Antal (Iorga), Pena (Paraschiv), Stromajer.

Jucătorii ale căror nume au fost trecute în paranteză sunt de nivelul titularilor. Inspiraţia de moment a antrenorului Dorinel Munteanu şi problemele punctuale (accidentări, suspendări) pot modifica oricând primul unsprezece care, faţă de alţi ani, e departe de a fi bătut în cuie.


 

Cele 36 de zile de cantonament din această iarnă, un record greu de întrecut, vor cerne pe tabla de joc a antrenorului Dorinel Munteanu formula cu care vor fi atacate cele două competiţii rămase „available” în primăvara care urmează, Liga I şi Cupa României. Startul sau, mai degrabă, restartul campionatului intern găseşte o echipă roş-alb-albastră şi mai rodată, cu două noutăţi absolute care încă mai au de lucru până să ajungă la nivelul titularilor şi cu o absenţă notabilă în defensivă. Incertitudinea Adrian Sălăgeanu, jucător care are unele probleme de sănătate, dar care şi-a manifestat şi dorinţa de a părăsi Oţelul, îl macină pe Neamţ, postul de fundaş stânga putând fi acoperit doar cu Silviu Ilie. Zoran Ljubinkovici, a demonstrat-o şi pe finalul turului, este o soluţie mai bună în centrul apărării, decât în flanc, el fiind acolo doar manta de ploaie şi nu o variantă-beton.    

Vor putea rupe pământul Jaka şi Didi?

Marele plus al trupei dunărene după cantonamentul-maraton din această iarnă este linia ofensivă, acolo unde au fost aduşi Jaka Stromajer şi Didi, sportivi tehnici şi experimentaţi cărora le mai trebuie o calitate esenţială în Oţelul lui Dorinel: să alerge „până dă boala în ei”! Slovenul transferat de la Pandurii arată că niciodată în carieră n-a fost nevoit să mănânce pământul în asemenea hal, dar poate ajunge la nivelul colegilor săi, în vreme ce brazilianul a avut ghinionul să rămână mai mult pe margine. Până la primul amical al iernii, când a suferit o fractură de falangă, demonstrase că ştie foarte bine jocul şi că se poate descurca la fel de bine ca vârf central, cât şi ca un „trequartista” care vine din linia mediană.

Giurgiu, Antal, Brăneţ – cei mai în formă

Apropo de linia mediană: Munteanu a cerut insistent pe timpul stagiilor de pregătire un „defensiv” care să-l concureze pe Ioan Filip, post pe care mai poate juca Gabriel Giurgiu. Au fost discuţii cu Issa Ba şi cu fostul CFR-ist Dani, dar n-a fost adus niciunul dintre ei. În acea zonă a terenului a fost încercat şi Gabriel Paraschiv într-un meci amical, iar ca mijlocaş central au mai prestat Laurenţiu Iorga şi Liviu Antal, evident ceva mai avansaţi tocmai pentru a-l degreva de aceste sarcini pe Giurgiu, cea mai bună „plombă” în cazul absenţei lui Filip. I-am pomenit pe Antal şi pe Giurgiu. Ei sunt cei mai în formă „oţelari” cu o săptămână înainte de partida cu Concordia Chiajna, primul pas oficial în 2012. Ba nu, portarul Cristian Brăneţ manifestă, de asemenea, potenţial de titular, renăscând parcă la aproape 35 de ani!

Concluzie după Poiană-Cipru-Spania-Turcia

Poiana Braşov, Larnaca, Oliva Nova, Antalya. Acestea sunt cele patru puncte în care campioana României şi-a testat forţa în perioada 14 ianuarie – 25 februarie. Comparând cu ce s-a văzut de la distanţă din celelalte tabere, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Steaua şi FC Vaslui, se poate spune că Oţelul are capacitatea de a ocupa un loc pe podium la finalul sezonului 2011-2012 al întrecerii interne, o eventuală victorie în Cupă, cu vasluienii, oferindu-i o şansă imensă de a prinde şi finala competiţiei care încă n-a lăsat urme în vitrina cu trofee a clubului.


 

Cele 11 amicale din această iarnă:

Oţelul – Mordovia Saransk (Rusia, 2) 1-2

Oţelul – Volga Novgorod (Rusia, 1) 0-1

Oţelul – Viktoria Plzen (Cehia, 1) 1-1

Oţelul – Slask Wroclaw (Polonia, 1) 1-1

Oţelul – CD Denia (Spania, 3) 0-0

Oţelul – Dalian Aerbin (China, 1) 4-0

Oţelul – Shandong Luneng (China, 1) 1-0

Oţelul – Orihuela CF (Spania, 3) 1-0

Oţelul – OFK Belgrad (Serbia, 1) 0-1

Oţelul – Şahtior Doneţk (Ucraina, 1) 2-2

Oţelul – Lyngby BK (Danemarca, 1) 2-0

Linie de clasament „amicală”: 11 jocuri, 4 victorii, 4 remize, 3 înfrângeri, golaveraj 13-8.


 

Citit 2114 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2012 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.