Se conturează o cu totul altă echipă: Schimbări masive la Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

Se conturează o cu totul altă echipă: Schimbări masive la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • De când conducerea tehnică a fost preluată de Viorel Tănase, „11”-le de bază al roş-alb-albaştrilor a suferit modificări semnificative * Procesul de reconstrucţie va fi amplificat la iarnă, când este anunţată o puternică campanie de transferări

Echipa gălăţeană este în plină reconstrucţie, deja fiind vizibile efectele atenţiei sporite asupra fotbaliştilor tineri din propria curte, obiectiv de bază în politica clubului anunţat de Narcis Răducan la instalarea sa ca director general al clubului. În plus, pe lângă puştii promovaţi în ultimele meciuri la prima echipă, clubul gălăţean monitorizează mai mulţi fotbalişti, atât din ţară cât şi din străinătate, procesul de reformare a echipei urmând să se amplifice la iarnă în urma unei campanii puternice pe piaţa transferurilor. „Am început negocierile, avem mai mulţi fotbalişti în vizor pe care îi monitorizăm. Vom face transferurile necesare pentru a acoperi găurile în echipă. Avem probleme în special în compartimentul ofensiv şi îmi doresc să aducem jucători de calitate”, a spus Răducan.

Tănase a schimbat toţi fundaşii

Anunţată încă din timpul ultimei părţi a campionatului trecut şi întârziată de problemele administrative ce au împiedicat aducerea de noi jucători, primenirea echipei a început odată cu instalarea unei noi conduceri tehnice. Oarecum obligat şi de subţirimea lotulului pe anumite posturi şi de numeroasele accidentări, antrenorul Viorel Tănase n-a mai aşteptat următoarea perioadă de transferări şi deja a schimbat complet componenţa liniei defensive. Dacă la începutul sezonului apărarea era formată de regulă din Râpă, Costin, Perendja şi Ljubinkovic, în ultimele meciuri de campionat niciunul dintre aceştia nu a mai apărut printre titulari, noua formulă avându-i în componenţă pe Cârjă, Sipovici, Sârghi şi Cucu. Pe lângă jucătorii reintroduşi în circuitul echipei după desele împrumuturi la alte echipe, Marian Cârjă şi Enes Sipovici, au debutat ca integralişti în acest sezon şi cei doi fundaşi stânga care până mai ieri evoluau la echipa satelit: Sorin Cucu (a strâns deja şase meciuri la rând ca titular) şi Lucian Murgoci, folosit în premieră ca titular în meciul din Cupa României cu CF Brăila.

Chipirliu, debut în prima ligă

La partida cu Gaz Metan Mediaş, câştigată pe teren propriu cu 2-0, la formaţia gălăţeană a debutat şi Bogdan Chipirliu, golgheterul de la echipa secundă a clubului. Acesta a prins ultimele minute de joc, fiind al doilea fotbalist promovat la prima echipă de Viorel Tănase după Cucu, Murgoci fiind în lot încă din timpul mandatului lui Dorinel Munteanu. “Am aşteptat un moment prielnic pentru ca Chipirliu să debuteze, mă bucur că a făcut acest pas. Voi fi în continuare atent la ceea ce se înâmplă la echipa a doua, dacă vor fi jucători care merită să facă parte din lot, cu siguranţă voi mai apela şi la alţi jucători tineri, de perspectivă”, a promis Viorel Tănase.

Citit 2294 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2012 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.