Oţelul refuză ofertele din Italia: La 16 ani, super-golgheter în lotul lui Tase

Oţelul refuză ofertele din Italia: La 16 ani, super-golgheter în lotul lui Tase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prestaţiile remarcabile ale lui Alex Tudorie la satelit şi la formaţiile de juniori l-au propulsat pe jucătorul dorit de AC Milan şi Sampdoria la prima echipă a Oţelului


Începând din această săptămână se antrenează cu prima echipă şi Alexandru Tudorie, cel mai promiţător produs al Oţelului din ultimii ani. Puştiul, care a împlinit 16 ani în luna martie, a fost la un pas să se transfere în Italia, la AC Milan, încă din această vară, dar mutarea a căzut după ce nu i-a fost asigurată continuitatea şcolară. Mai nou, pe adresa clubului a apărut o altă ofertă, tot din Italia, de data aceasta de la Sampdoria, dar clubul gălăţean a refuzat-o, preferând să-ţi ţină "comoara" în propria curte.

"A fost solicitat în probe de Sampdoria, dar trebuie să ne protejăm talentele, nu-l putem lăsa să piardă două-trei luni acolo. E mai bine pentru el să rămână aici, are mai multe şanse de reuşită şi până la urmă e mai bine şi pentru club. Trebuie să crească sănătos, să facă şcoala aici şi să debuteze devreme pentru a prinde încredere", a declarat Narcis Răducan, directorul general al Oţelului.

În timp ce alţii ar fi fost afectaţi de ratarea unui transfer la AC Milan sau Sampdoria, Tudorie este fericit că acum se antrenează cot la cot cu Paraschiv şi compania. "Sunt foarte mulţumit că am ajuns să mă pregătesc cu prima echipa. Trebuie să cresc în valoare, să mă pregătesc cât pot de bine şi va veni şi vremea mea să debutez, indiferent la ce vârstă. Sper să îmi ajute Dumnezeu să nu am parte de accidentări, vreau să le demonstrez tuturor că nu s-au înşelat în aprecieri", a spus Alex Tudorie.

Întâmplarea face ca actualul antrenor al Oţelului, Viorel Tănase, să fie şi idolul lui Tudorie din vechea gardă a roş-alb-albaştrilor, aspect declarat în luna aprilie de talentatul puşti al gălăţenilor.

Eficienţă uluitoare

Deşi a jucat puţin în actualul sezon din cauza deselor convocări la echipa naţională Under 17, Tudorie a marcat pentru formaţiile roş-alb-albaştrilor atât la Oţelul II, în liga a III-a, cât şi la echipele de juniori A şi B. Este polivalent, poate juca pe orice post în axul central, fundaş, mijlocaş sau atacant, cel mai des fiind folosit ca vârf.

La Oţelul II a jucat în patru partide, în total 180 de minute, reuşind să marcheze de trei ori. La categoria sa de vârstă (16 ani), juniori B, a jucat o singură dată, pe post de mijlocaş central şi a marcat de două ori, iar la juniori A, categorie superioară vârstei sale, a strâns trei prezenţe, niciodată ca titular: 65 de minute per total şi a marcat de două ori.

"Tudorie este un copil foarte talentat, se antrenează acum cu prima echipă, îl voi lua şi în cantonamentul din iarnă pentru a prinde pregătirea", a declarat Viorel Tănase, antrenorul Oţelului.

Eficienţa sa a fost dovedită în meciul cu Dunărea, la juniori A, atunci când a intrat în ultimele 20 de minute, la scorul de 0-0. A scos un penalti, iar apoi a marcat un gol de senzaţie: şi-a scos adversarul direct din joc printr-o preluare superbă cu piciorul stâng la marginea careului, iar apoi a şutat cu dreptul, de la 16 metri, exterior perfect în vinclu.

În plus, Tudorie a jucat în toate cele şapte partide disputate de echipa naţionala Under 17 în acest sezon, de fiecare dată ca mijlocaş central. Alături de el, de la clubul gălăţean a mai fost selecţionat şi fundaşul central Robert Moglan.

CLICK AICI pentru a citi povestea ascensiunii lui Alex Tudorie şi cât de aproape a fost de a semna cu AC Milan

Citit 1793 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 10:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.