Oţelul Galaţi a sfârşit sub roţile Rapidului: 0-4

Oţelul Galaţi a sfârşit sub roţile Rapidului: 0-4
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul, ca Anna Karenina * Au ratat exact cât adversarii, dar n-au marcat nici măcar un gol * Jucătorii lui Petre Grigoraş nu şi-au revenit după episodul Gloria Buzău şi nu mai au cum să viseze la cupele europene * Spectrul retrogradării nu mai este deloc o glumă! *

Comparaţia cu eroina celebrei opere scrise de Lev Tolstoi stă în picioare datorită epilogului. Precum frumoasa femeie răzvrătită, echipa lui Petre Grigoraş a avut ghinionul ca trenul să treacă prin gară exact atunci când gâtul i se lipise de şinele reci.

Îndrăgostită de fotbalul ofensiv, formaţia gălăţeană şi-a pierdut capul, iar problemele de la mijloc în jos au rămas pe mâna hazardului. Destinul a părut şi un pic misogin, „Anna Karenina de Galaţi” primind patru goluri fără ca pe tabela de marcaj să-i apară vreo realizare.

Şi dacă paralela dintre fotbal şi literatură pare în continuare deplasată, măcar cu Ana lui Manole îi putem asemui pe jucătorii roş-alb-albaştri. Zidul rapidist, în cazul de faţă un presing continuu, i-a strâns până la sufocare.

În loc de 0-1, a fost 1-0

Să ai cel puţin cinci-şase ocazii periculoase de a marca şi totuşi să n-o faci este mai mult decât frustrant. Lipsa omului de gol apasă foarte mult pe umerii Oţelului, partida de sâmbătă seară nefiind atât de uşoară pentru Rapid aşa cum o arată scorul.

Înainte ca poarta dunărenilor să fie zgâlţâită, goalkeeperul Kolev a scos tot ce se putea (minutele 7, 15 şi două „bombardamente” în minutul 18), iar Giurgiu a fost „bară la bară” cu mingea în careul mic al gazdelor (28’). Dacă mijlocaşul „oţelar” o înţepa, se făcea 0-1 şi poate că exuberanţa din jocul Giuleştiului s-ar mai fi stins.

Oţelul n-a marcat, iar bucureştenii au intrat la pauză cu un gol atipic reuşit de Herea, care a deviat balonul de pe traiectoria unei centrări banale (33’).

Penalti refuzat de rapidişti

Înainte de 2-0, o bună apariţie în avanposturi a roş-alb-albaştrilor s-a transformat în buze muşcate pe margine. Paraschiv, singur la 10 metri, a tras în plonjonul portarului Andrade (50’). Pe contraatac, Grigorie a reluat în aţe o centrare perfectă a lui Bozovici, şi garnitura „ceferistă” prindea aripi (51’).

Imediat a dat cu mingea în plopi şi Vitaici, de la numai nouă paşi de ţintă (53’), iar în minutul 63 arbitrul Teodor Crăciunescu a dictat penalti la un duel corect între Bourceanu şi Lazăr. Rapidistul a recunoscut că n-a fost faultat şi mingea n-a mai ajuns pe var – un gest remarcabil!

Tabela arăta însă un 2-0 destul de confortabil. Finalul putea irita cea mai spectaculoasă formaţie a returului, paradele lui Kolev (72’, 75’) fiind urmate de trei situaţii majore de gol ale Oţelului.

Scorul final, prea mare

Paraschiv a trimis mai întâi cu capul spre vinclu, Andrade a respins, ca o caracatiţă, în corner, iar lovitura de colţ l-a găsit pe Jelev în postura de marcator. „Capul” său a fost însă respins de pe linia porţii de Bozovici (77’)! Un minut mai târziu, Pena a bubuit bara, nu şi diferenţa de scor.

Au făcut-o tot gazdele, transformând o victorie muncită într-una expansivă. Spadacio s-a dus sanie pe o minge aterizată la 7 metri de buturile „oţelare” şi s-a făcut 3-0 (82’), iar în ultimele clipe ale prelungirilor o rezervă de lux, Grigore, a catapultat mingea în colţul lung, cu o execuţie de la 18 metri (92’).

În aceste condiţii, chiar că-ţi vine să întrebi când ajunge trenul în gară şi ce temperatură au şinele la final de martie…

Caseta meciului:

RAPID – OŢELUL GALAŢI 4-0 (1-0)

Meci disputat sâmbătă în etapa a XXI-a a Ligii I;

Stadionul „Giuleşti” – 6.000 spectatori;

Au marcat: Herea 33’, Grigorie 51’, Spadacio 82’, Grigore 92’;

RAPID: Andrade – Maftei, Fernandes (87’ Perjă), Mardare, Bozovici – Grigorie, Lazăr, Spadacio, Herea (66’ Dică) – Djalovici, Pinto (54’ Grigore). Antrenor: Marian Rada.

OŢELUL: Kolev – Sârghi (76’ Ibeh), Costin, Jelev, Ilie – Giurgiu, Viglianti, Bourceanu – Iorga (38’ Vitaici), Pena (88’ Elek), Paraschiv. Antrenor: Petre Grigoraş.

Au arbitrat: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea) – Micloş Nagy (Cluj-Napoca) şi Dorin Mudura (Oradea).

Explicaţie foto: Golgeterul rapidist Spadacio (în mijloc) şi-a condus trupa spre o victorie, parcă prea mare comparativ cu ce s-a jucat pe teren

Foto: Prosport

Citit 1252 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.