Federaţia a judecat memoriile handbalistelor de la Galaţi: Danubius a primit interzis la transferuri!
Foto: Vremea aplauzelor la HC Danubius a trecut

Federaţia a judecat memoriile handbalistelor de la Galaţi: Danubius a primit interzis la transferuri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma judecării memoriilor depuse de şapte dintre fostele handbaliste ale echipei gălăţene, clubul nu va putea face noi legitimări până nu va stinge litigiile cu acestea * În acest moment, în lot  mai sunt doar nouă jucătoare


Problemele echipei de handbal feminin HC Danubius se acutizează. Oficialii Federaţiei Române de Handbal au judecat memoriile depuse de şapte jucătoare ale echipei gălăţene, care au reclamat faptul că nu şi-au primit salariile pe mai multe luni.

Daciana Curtean, Cristina Bobeică, Cătălina Cioaric, Delia Mărginean, Mirabela Cricleviţ, Mihaela Pătuleanu şi Irina Lazarin au avut câştig de cauză din partea Comisiei de Soluţionare a Memoriilor din cadrul FRH, care a decis ca gruparea din Galaţi să aibă interdicţie de a efectua transferuri. „Clubul Danubius nu are, în prezent, dreptul să efectueze transferuri! A primit termen până pe 9 iulie să-şi achite restanţele financiare faţă de jucătoare sau să ajungă la o înţelegere cu acestea. În caz contrar, decizia de a interzice transferurile celor de la Danubius rămâne în vigoare până la stingerea datoriei. Federaţia nu se poate implica mai mult, handbalistele se pot adresa instanţelor judecătoreşti”, a declarat, pentru „Viaţa liberă”, Gheorghe Goran, membru în Comisia de Soluţionare a Memoriilor. 

Antrenoarea îşi contrazice preşedintele

Întrebat săptămâna trecută de către „Viaţa liberă” care este situaţia exactă a restanţelor financiare faţă de antrenoarea Alexandrina Soare, preşedintele HC Danubius Galaţi, Dan Pantea, a declarat că este vorba de salariile pe două luni.

Alexandrina Soare a ţinut să infirme această informaţie, precizând că este în aceeaşi situaţie cu majoritatea jucătoarelor. „Clubul are patru luni de restanţe financiare faţă de mine: decembrie, ianuarie, februarie şi martie. Nu ştiu de ce a apărut altfel în ziar, l-am întrebat pe domnul preşedinte Dan Pantea, şi-a cerut scuze! Probabil că m-a inclus cu alte jucătoare. Am luat banii pe lunile iunie şi iulie, dar asta după ce am acceptat să îmi fie schimbat contractul de muncă în contract de prestări servicii. Am dorit să lămuresc această problemă, să nu creadă cineva că am luat banii şi nu mă interesează de jucătoare. Sunt în aceeaşi situaţie cu ele”, a menţionat antrenoarea gălăţeană.  

Viitorul handbalului gălăţean, în negură

Soarta handbalului feminin gălăţean este în prezent învăluită într-o ceaţă densă. Până marţi după-amiază se credea că sunt şanse ridicate de a se rămâne în Liga Naţională, prin retragerea celor de la Oltchim, dar autorităţile vâlcene au găsit soluţii şi au anunţat înscrierea în campionat. Totuşi, cazul grupării vâlcene este mult mai complicat, noul club, HC Oltenia, fiind obligat de FRH să demonstreze plata restanţelor financiare faţă de fostele jucătoare ale Oltchimului pentru a-i putea prelua locul în campionat, aşa cum a fost cazul cu Danubius şi Oţelul vara trecută.

Însă, în acest moment Danubius mai are doar nouă jucătoare, conform preşedintelui Dan Pantea, iar lotul nu poate fi completat în condiţiile interdicţiei la transferuri, astfel că nici măcar pentru liga secundă nu se poate vorbi de un lot competitiv. „Banii de la Primărie au întârziat, când vor veni fonduri vom avea cu ce să ne onorăm plăţile restante şi să putem legitima alte jucătoare, să avem lot competitiv, fie pentru prima ligă, fie pentru cea secundă”, a declarat Dan Pantea.

(Marian Căpăţînă)

Citit 1482 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.