S-a oficializat, CSU a intrat în Liga Naţională de handbal masculin

S-a oficializat, CSU a intrat în Liga Naţională de handbal masculin
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
  • Ştiinţa Bacău şi-a confirmat retragerea şi locul rămas liber a fost atribuit echipei gălăţene, prima de sub linie la barajul de menţinere/promovare
  • Primul meci din noul sezon va avea loc la Galaţi, pe 23 august

Ceea ce anunţam în urmă cu o lună ca foarte probabil, acum a devenit oficial: Galaţiul are încă o nouă echipă în prima ligă. Formaţia de handbal masculin CSU Galaţi, care la turneul de baraj pentru promovare/menţinere în primul eşalon a terminat pe locul al treilea, primul de sub linie, va juca în următorul sezon în Liga Naţională.

Orice dubiu a fost alungat miercuri seară, când la Bacău s-a anunţat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa Ştiinţa din localitatea amintită nu se va înscrie în prima ligă, din cauza problemelor financiare urmând să formeze o nouă echipă la alt club, CSM Bacău, care va porni din eşalonul secund. Astfel, CSU Galaţi va ocupa locul rămas liber în prima divizie.

Singurul lucru care nu se ştie încă cu exactitate, unul fără mare importanţă, este în locul cărei formaţii va intra CSU, pentru că se conturează că nici HCM Constanţa nu se va înscrie. De aceeea, cei din federaţie i-au anunţat şi pe cei de la CSM Satu Mare, locul 4 la baraj, că se pot înscrie în prima ligă până pe 17 iulie, ultima zi când mai este posibil acest lucru.

Campionatul va începe pe 23 august, iar în prima etapă CSU Galaţi va juca pe teren propriu, fie cu Dunărea Călăraşi (dacă va intra în locul Ştiinţei Bacău), fie cu HC Adrian Petrea Reşiţa (în cazul în care îi va fi atribuit locul celor de la HCM Constanţa).

E nevoie urgent de sprijin financiar

Antrenorul Mihai Pantea, care este totodată şi preşedinte al clubului, şi-a convocat lotul la reunire pentru luni, 13 iulie. În mare parte, se vor porni pregătirile pentru Liga Naţională cu aceeaşi jucători care s-au bătut, în sezonul trecut, pentru promovarea în Divizia A. În condiţiile în care diferenţele de buget şi valoare a jucătorilor sunt foarte mari între primele două eşaloane, este clar că CSU n-are şanse să fie altceva decât ciuca bătăilor, dacă nu-şi fortifică lotul. "Ne înscriem în prima ligă, asta este clar. Băieţii au muncit şi au ajuns pe locul 3 la turneul de baraj, ei merită să mergem şi mai departe, să joace în Liga Naţională, chiar dacă în formula actuală există riscul de a fi ciuca bătăilor. Calendarul competiţional şi anumite obligaţii financiare le putem susţine", a declarat Mihai Pantea.

Acesta a adăugat că pentru a se putea bate cu şanse reale pentru un loc care să însemne rămânerea în elită are nevoie de transferuri. "Ne-ar trebuie cel puţin 4-5 jucători cu experienţă în prima ligă, în special interi, dar pentru a le putea plăti salariile ne trebuie o suplimentare de buget. De la Primărie, ne-a fost promis sprijin pentru asta, dar abia la rectificarea bugetară care ar urma să aibă loc în luna august, foarte târziu pentru noi. Problema o reprezintă timpul foarte scurt rămas", a mai spus Pantea.

Pentru a putea face o echipă competitivă, cei de la CSU şi-au făcut calculele şi ar avea nevoie de o suplimentară cu 75.000 de euro a bugetului necesar până la sfârşitul anului calendaristic.

Primele două achiziţii

Deocamdată, s-a ajuns la un acord cu Dinamo pentru venirea sub formă de împrumut a extremei dreapta Laurenţiu Niţu. De asemenea, este foarte aproape de a veni şi Drenceanu, valorosul portar din sezonul trecut al echipei HC Argeş Piteşti.

La capitolul plecări, o pierdere importantă o reprezintă Tiberiu Moldovanu, care venise la CSU sub formă de împrumut de la HC Vaslui, iar pentru sezonul următor vasluienii vor să-l păstreze în lot.

Prin intrarea în Liga Naţională a echipei de handbal masculin CSU, Galaţiul are acum şase formaţii în prima ligă, o situaţia nemaiîntâlnită de mai bine de două decenii. Celelalte sunt CSM Dunărea - hochei, Arcada - volei masculin, United - futsal şi Phoenix - cu două formaţii la baschet, atât cea feminină cât şi cea masculină.

Citit 3240 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.