Scântei la Oţelul!

Scântei la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Startul noului sezon a fost dat de o şedinţă în care directorul general Marius Stan a bătut cu pumnul în masă: „Ori mergem în Europa, ori plecaţi!” * Zilele acestea vor mai veni doi-trei jucători * Bugetul noului an competiţional: 5,5 milioane de euro *

În loc de „bine aţi venit!”…

Circula o poantă pe vremuri, atunci când trebuia să pleci în armată. Cei mai bătrâni inventau tot felul de poveşti pentru a-i speria pe tinerii recruţi. „Băi, când o să ajungi la poarta unităţii, vei vedea că scrie sus «Bine aţi venit, dragi militari!». Pe partea ailaltă e alt mesaj: «Dracu’ v-a luat!»”

Ei, cam aşa s-a întâmplat miercuri seară şi cu formaţia de fotbal a Galaţiului, cea care a terminat în genunchi stagiunea precedentă. „Nu mai vreau mediocritate, vreau să văd cum vă luptaţi meci de meci pentru a prinde un loc de cupă europeană! Este valabil atât pentru jucători, cât şi pentru antrenori! Cui nu-i convine, e liber să plece”, a tunat Marius Stan în şedinţa de început de an competiţional.

„E presiune şi la Oţelul”

În timp ce suporterii salivau pe afară în aşteptarea primului antrenament pe sezonul 2009-2010, înăuntru se făceau planuri. Cu pumnul în masă! Ce-i drept, o echipă care a strâns la ultimele meciuri de pe teren propriu mai bine de 8.000 de spectatori n-are dreptul de a se „alinta” doar pentru evitarea retrogradării.

„Mai bine ne lăsăm şi ştim o treabă!”, a completat şeful grupării roş-alb-albastre, care la întâlnirea cu presa a spus că „acum este presiune şi la Oţelul. Pe toată lumea, chiar şi pe conducere. Trebuie să facem performanţă”.

Jucătorii n-au ieşit tocmai bucuroşi de la întrevederea cu şeful cel mare, dar până şi Petre Grigoraş era puţin transpirat după o asemenea şedinţă: „Vom face tot posibilul pentru a ajunge în Europa.”  

Banii nu mai sunt o scuză

Problema banilor, una de care gruparea dunăreană părea să nu mai scape, pare rezolvată pe anul competiţional care stă să înceapă.

„Vom avea un buget de 5,5 milioane de euro, nu ne mai putem plânge, aşa că trebuie să ajungem acolo unde-şi doresc toţi suporterii noştri. Cupa şi campionatul, acesta este obiectivul nostru. Ambele competiţii trebuie tratate cu cea mai mare seriozitate, nu mai accept nicio scuză”, a mai spus directorul general, mai pornit ca niciodată.

Marius Stan susţine că vor fi mai transferaţi doi sau trei jucători, astfel încât lotul aflat la dispoziţia lui Petre Grigoraş să nu mai ajungă în situaţiile din campionatul precedent, când accidentările şi suspendările decimaseră mai bine de jumătate de vestiar.

Explicaţie foto: Petre Grigoraş ştie că urmează un campionat al dracului de greu

Citit 1691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.