Dorinel, principii de oţel

Dorinel, principii de oţel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Disciplină, respect, încredere, muncă şi determinare – iată factorii pe care noul tehnician al Oţelului pune mare preţ * „La mine nu există titulari sau rezerve, toţi au credit din partea mea”, susţine Dorinel Munteanu *

„Nimeni nu-ţi dă gratis, munca e pe primul plan”

- Care sunt principiile de bază ale antrenorului Dorinel Munteanu?

- Pun foarte mult preţ pe disciplină, respect şi încredere în valoarea şi obiectivele echipei. Sunt trei factori care, dacă sunt respectaţi la sânge, favorizează apariţia de rezultate, apariţia performanţei.

- Şi totuşi, n-aţi folosit noţiunea de muncă. Toată lumea vorbeşte despre tehnicianul Munteanu ca despre unul care pune munca pe primul loc.

- Da, munca este primordială, fără ea nu se poate. Nimeni nu-ţi dă nimic gratis şi numai cu multă muncă, dublată de principiile enunţate mai devreme, se poate ajunge la obiectivele propuse.  

- Oţelul lui Petre Grigoraş juca în sistemul 4-3-3 sau 4-2-3-1. Dumneavoastră ce modul preferaţi?

- Am două sisteme favorite. Îmi place acel 4-2-3-1, despre care vorbeaţi, dar de multe ori am pus în practică şi un 4-3-1-2. Depinde de jucătorii pe care îi am la dispoziţie, în funcţie de lot îţi stabileşti şi modulul în care te desfăşori pe teren.

Organizarea pe teren - obligatorie

- Bănuiesc că n-aţi avut încă timp să vă faceţi o impresie despre întreaga valoare a lotului…

- Nu, trebuie să mai lucrăm o perioadă şi abia apoi voi şti cam în ce sistem vom aborda noul campionat. Oricum, vreau să anunţ că la mine nu există titulari sau rezerve: toţi jucătorii vor avea şansa lor de a juca.

- Veţi juca pe atac sau mai precaut, axat pe defensivă? Oţelul lui Grigoraş era considerat foarte spectaculos…

- Spectacolul în fotbal, rezultatul final, toate ţin de organizarea echipei. Disciplina tactică şi determinarea, plus cele trei principii, conduc la ceea ce-şi doreşte publicul spectator. Doresc să jucăm un fotbal plăcut ochiului şi, neapărat, eficient.

- Sunteţi mulţumit dacă echipa dvs. marchează un gol mai mult decât adversarul sau ţineţi la scor, la golaveraj?

- Pe mine mă interesează cele spuse până acum, vreau ca echipa să fie determinată în fiecare meci, indiferent de adversarul întâlnit.

- Cum v-au primit jucătorii? Le-aţi zâmbit la început sau v-aţi încruntat, ştiind cât este de muncă pentru pregătirea noului sezon?

- Ha, ha, eu zic că a fost bine. Cred că n-am faţă de dur, aşa că am început cu dreptul acest nou drum. (zâmbeşte larg)

„Paraschiv să tragă echipa după el!”

- Lotul de jucători este numeros, puţin cam mare pentru o formaţie de Liga I. Mai pleacă cineva, este posibil să mai aduceţi vreo „plombă”?

- Sunt posibile ambele variante, nu pot spune sută la sută ce se va întâmpla. Dau credit tuturor jucătorilor, asta să fie clar pentru toată lumea.

- Rămâne Gabi Paraschiv căpitanul Oţelului sau aveţi de gând să-i daţi banderola altui fotbalist?

- Nu m-am gândit la acest lucru, dacă este sau nu cazul să schimb căpitanul de echipă. Totuşi, Paraschiv este un jucător exponenţial, l-am urmărit deseori atunci când l-am avut adversar şi nu am motive să-i iau banderola. El este un exemplu pentru ceilalţi şi am pretenţia să tragă echipa după el.

- Domnule Munteanu, cum vreţi să vă strige jucătorii în vestiar, pe teren? Mister, Dorinel, Munti, domnule antrenor?

- Cam multe variante (râde)! Le-am zis deja băieţilor să-mi spună Munti sau Trainer (n.r. – antrenor, în limba germană). Nu ţin la apelative pompoase, respectul lor faţă de mine se vede numai pe teren.

Foto: Prosport

Ex. Foto: Munteanu zice despre sine că n-are faţă de dur. E drept, aparenţele înşeală uneori

Citit 1574 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.