Oţelul-Steaua, meci-fantomă?

Oţelul-Steaua, meci-fantomă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Partida-vedetă de duminică este, în continuare, în pericol pentru plătitorii de bilete sau abonamente * Jandarmeria a criticat dur clubul gălăţean la forurile fotbalistice, iar şeful Oţelului i-a răspuns ieri pe măsură, acuzând Inspectoratul că vizează zile libere în weekend, pentru pescuit, decât să asigure securitatea la meciurile de Liga I *

Consecinţele unui nou joc în anonimat

-    clubul Oţelul ar avea prejudicii de 100.000 de lei, reprezentând contravaloarea biletelor şi abonamentelor;

-    suporterii clubului local de Liga I ar ieşi în stradă şi ar face, pe bună dreptate, un scandal-monstru. „Şi-aşa ne-am luat tone de înjurături că n-am avut public cu Ceahlăul”, admite Marius Stan;

-    şansele echipei antrenate de Dorinel Munteanu de a învinge Steaua Bucureşti ar scădea;

-    fotbalul ar avea tot mai puţină căutare la Galaţi, oraş care nici măcar la volei, unde este triplu campion naţional, nu asigură condiţiile necesare.

Pârâţi la Ligă şi Federaţie

Turnichetele s-au dus, sunt montate, oricine le poate vedea la porţile arenei din Ţiglina III. Cine n-a mers niciodată cu metroul sau n-a avut acces pe un stadion modern va ţine morţiş să le pipăie.

Problema este că în ciuda instalării normalităţii – „Oţelul” era ultima găină a campionatului din acest punct de vedere! – încă nu se ştie dacă meciul cu Steaua Bucureşti se va juca sau nu cu public.

Oţelul şi-a frecat ieri bucuros mâinile că a montat cele unsprezece turnichete de care era nevoie, dar oamenii care asigură securitatea la meciurile de Liga I dau din cap în sens negativ. Inspectoratul de Jandarmi a trimis zilele trecute la Federaţie şi la Liga Profesionistă de Fotbal o adresă prin care îi face reclamă proastă grupării locale. „Propunem ca meciurile de pe acest stadion să se dispute fără spectatori”, susţin jandarmii.

„Domnul Mittal e puţin ocupat”

Directorul general al Oţelului, greu de găsit după decesul tatălui său, a apărut totuşi ieri la conferinţa de presă în care antrenorul Dorinel Munteanu urma să facă avancronica jocului de duminică.

„Telenovela cu turnichete continuă, este mai ceva decât Elodia! Jandarmii ne-au impus să rezolvăm problemele organizatorice de la stadion până pe 21 august, însă spre surprinderea mea au efectuat un control încă de pe 17. Pe 19 au trimis o adresă la LPF şi FRF în care suntem gratulaţi în toate felurile, iar oamenii noştri din conducere, Tofan, Anghelinei şi Gelu Popescu, sunt făcuţi incompetenţi. Să ne scuze Jandarmeria, dar domnul Mittal este puţin ocupat! Suntem în regulă cu toate, iată, cu o zi mai devreme decât ni se cerea iniţial”, a replicat Marius Stan, deranjat la culme de memoriul Jandarmeriei.

Care-i baiul?

Jandarmii acuză clubul că sistemul de supraveghere este depăşit. „Vrem ca identificarea spectatorilor care săvârşesc fapte nelalocul lor să se desfăşoare fără probleme”, susţine Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, în timp ce Marius Stan consideră că acestea sunt mofturi.

„În lege se spune că trebuie să avem sistem de supraveghere, nu să asigurăm o mie de pixeli, să se vadă dacă spectatorul nu-ştiu-care are cămaşă Armani pe el. Nu suntem nici la NASA, nu urmărim spioni americani, ăsta-i exces de zel! Probabil, domnii jandarmi vor să aibă week-end-urile libere să meargă la pescuit sau la vânătoare”, spune Stan.

În dimineaţa acestei zile, la ora 10.00, se va da verdictul: cu sau fără fani…

Explicaţie foto: Camerele de supraveghere de la arena „Oţelul” sunt considerate prea slabe pentru identificarea eventualilor scandalagii din timpul meciului

Citit 1111 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.