După desemnarea prim-ministrului, preşedintele României pierde susţinători pe Facebook

După desemnarea prim-ministrului, preşedintele României pierde susţinători pe Facebook
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis este contestat în mediul online, după decizia de a o desemna pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, în mai puţin de 20 de ore, peste 3.300 de oameni retrăgând like-ul de pe pagina de Facebook a preşedintelui, potrivit Mediafax.

În momentul desemnării Vioricăi Dăncilă, preşedintele avea 1.815.189 de like-uri la pagina sa. Au început să curgă apoi mesajele negative şi să fie retrase like-urile, pagina ajungând, joi la prânz, la 1.811.860.

"Domnule preşedinte, ai dezamăgit multă lume cu această decizie, păcat că nu a fost Băsescu, că-i liniştea el pe cei de la PSD. Nu ştiu ce calcule aţi făcut, dar aţi pierdut multe voturi pentru al doilea mandat, trebuia să respingeţi această propunere, să vină cu altă propunere, aşa va vedea lumea că vă bateţi cu ei, aşa aţi lăsat poporul pe mâna şmecherilor", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a şefului statului.

O altă persoană îi transmite lui Klaus Iohannis că nu va mai avea votul şi like-ul său, decât atunci când va demonstra că este preşedintele ţării. "Când veţi demonstra că sunteţi preşedintele meu şi al ţării veţi mai avea like-ul şi votul meu. Până atunci, rămâneţi cu PSDracnea şi Dancilă care fac praf România", potrivit mesajului.

O femeie i-a amintit preşedintelui că a stat opt ore în frig şi ploaie ca să-l voteze. "Am stat opt ore în ploaie şi frig ca sa vă votez. Constituţia o aveţi de partea dumnevoastră, prefer alegeri anticipate decât un alt premier al infractorilor. Mulţi suntem departe de ţară şi suntem foarte îngrijoraţi de soarta ţării. Nu ne dezamăgiţi! Cu respect, Paula Mari", potrivit postării.

O altă persoană caracterizează decizia lui Iohannis drept o bătaie de joc la adresa poporului. "Am decis să dau PSD încă o şansă"... Şi poporului când îi daţi o şansă? Vă bateţi joc de el. Chiar credeţi că aşa vă mai asiguraţi un mandat? Până când să mai îndurăm circul ăsta? N-aţi făcut nimic bun pentru ţară asta; sunteţi degeaba", se arată în mesaj.

"Pas cu pas v-aţi vândut penalilor! Fiul meu e cel mai dezamăgit, la 18 ani v-a dat primul vot şi azi i-aţi demonstrat că l-aţi trădat!", potrivit unui alt mesaj primit de Iohannis.

De asemenea, Comunitatea "Corupţia Ucide", grupul civic "#Rezistenţa" şi ONG-ul "Iniţiativa România" au criticat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de o desemna premier pe Viorica Dăncilă, precizând că este un gest de complicitate cu PSD.

Citit 1166 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2018 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.