Liberalii cer desecretizarea raportului MAI

Liberalii cer desecretizarea raportului MAI
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vicepreşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, Ovidiu Raeţchi, solicită desecretizarea raportului MAI privind protestele din 10 august, afirmând că nu există niciun element care ar trebui să fie ţinut ascuns, iar secretizarea documentului reprezintă un abuz.

"Am primit la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor raportul secret al doamnei Dan despre represiunea din 10 august. Secretizarea acestuia reprezintă, în mod evident, un abuz. Nu există în raport niciun element care trebuie ascuns de ochii opiniei publice. Invocarea unui interes superior al statului pentru a bloca accesul cetăţenilor la adevăr şi la informaţii de interes public major constituie o practică specifică statelor totalitare. Singurul motiv al secretizarii îl reprezintă încercarea de a muşamaliza adevărul despre represiune", a scris Ovidiu Raeţchi, luni, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că raportul va fi desecretizat oricum, după demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan.

"Când raportul va fi desecretizat, lucru care se va întâmplă oricum la un moment dat, după demiterea doamnei Dan, opinia publică va putea descoperi ce lucruri au putut fi considerate "secrete" în regimul Dragnea - Dan", a afirmat Raeţchi.

Şi preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, i-a trimis, pe 5 septembrie, ministrului de Interne, Carmen Dan, o scrisoare prin care solicită desecretizarea raportului MAI cu privire la evenimentele din 10 august, care a fost trimis Comisiei pe 3 septembrie.

"Doamna ministru, ţinând cont de conţinutul Informării privind manifestaţia de protest desfăşurată în municipiul Bucureşti, în data de 10.08.2018, trimisă Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului la data de 3.09 a.c, înregistrat cu nr. XXV/S/59/03.09.2018, care are caracter secret de serviciu, nu strict secret sau strict secret de importanţă deosebită, coroborat cu necesitatea consultării şi studierii acesteia de către parlamentarii interesaţi, vă solicităm desecretizarea documentului menţionat mai sus", se arată în solicitarea trimisă de Marcel Vela.

Citit 1062 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.