Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Concurenţei a anunțat că a sancţionat cu amenzi record în valoare totală de 41.251.774 de lei (aproximativ 8,5 milioane de euro) Asociația Societăților Financiare din România - ALB și 16 companii membre ale acesteia, pentru încălcarea legislației în domeniul concurenței, prin participarea la un schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial.
O firmă a aplicat la politica de clemență, oferind autorității de concurență informațiile necesare pentru declanșarea investigației în 2017, iar o alta a recunoscut participarea la fapta anticoncurențială, ceea ce a condus la reducerea amenzii.
Autoritatea de concurență a constatat că erau transmise, alături de informații privind valoarea finanțărilor curente și viitoare, și unele elemente cu un grad ridicat de detaliere, cum ar fi valoarea bunului, perioada finanțată, valoarea reziduală sau portofoliul de leasing. Toate acestea au condus la transparentizarea excesivă a piață, oferind posibilitatea competitorilor de a-și adapta în consecință strategiile comerciale.
Cea mai semnificativă amendă aplicată unei companii a depășit nouă milioane de lei. Totodată, instituția încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Citit 433 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2021 18:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro