Amenzi de 41 milioane de lei, aplicate de Consiliul Concurenței

Amenzi de 41 milioane de lei, aplicate de Consiliul Concurenței
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Concurenţei a anunțat că a sancţionat cu amenzi record în valoare totală de 41.251.774 de lei (aproximativ 8,5 milioane de euro) Asociația Societăților Financiare din România - ALB și 16 companii membre ale acesteia, pentru încălcarea legislației în domeniul concurenței, prin participarea la un schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial.

O firmă a aplicat la politica de clemență, oferind autorității de concurență informațiile necesare pentru declanșarea investigației în 2017, iar o alta a recunoscut participarea la fapta anticoncurențială, ceea ce a condus la reducerea amenzii.

Autoritatea de concurență a constatat că erau transmise, alături de informații privind valoarea finanțărilor curente și viitoare, și unele elemente cu un grad ridicat de detaliere, cum ar fi valoarea bunului, perioada finanțată, valoarea reziduală sau portofoliul de leasing. Toate acestea au condus la transparentizarea excesivă a piață, oferind posibilitatea competitorilor de a-și adapta în consecință strategiile comerciale.

Cea mai semnificativă amendă aplicată unei companii a depășit nouă milioane de lei. Totodată, instituția încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Citit 827 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2021 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.