Creștere economică în ultimul trimestru al anului trecut

Creștere economică în ultimul trimestru al anului trecut
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul IV, a declarat marţi, 16 februarie 2021, premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

"Ştiri foarte bune astăzi pentru economia României. Ceea ce am spus în 2020, şi în tot timpul anului, şi au încercat să mă contrazică trompetele PSD-iste s-a adeverit: România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul IV şi una dintre cele mai mici căderi ale economiei. Se spunea că vom duce economia de râpă: -9, -10, -7. Economia României a avut o contracţie de -3,9 la sută şi o creştere economică de circa 3% în trimestrul IV, una dintre singurele ţări din UE care au evitat recesiunea tehnică", a explicat premierul.

El a subliniat că, potrivit datelor, România are şansa ca, în trimestrul I al acestui an, să revină "cu economia pe plus", respectiv "să recuperăm tot ceea ce am pierdut din cauza crizei de anul trecut". "Asta înseamnă foarte clar că măsurile pe care le-am luat anul trecut şi pentru care am fost atacaţi aproape zilnic au fost măsuri foarte bune, care au dat rezultate, şi aşa vom continua şi în 2021", a precizat Florin Cîţu.

În același context, premierul Florin Cîţu a precizat că Legea salarizării bugetarilor, care va cuprinde şi sporurile, va fi modificată printr-un proiect care va trece până în vară prin Parlament.

Citit 559 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2021 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.