Evaziunea plătită rămâne nepedepsită

Evaziunea plătită rămâne nepedepsită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea Constituţională a respins, miercuri, 17 februarie 2021, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Guvernului şi Avocatului Poporului asupra legii prin care evazioniştii scapă de închisoare. Actul normativ, inițiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu - ”Mitralieră”, îi scapă de închisoare pe cei inculpați pentru evaziune fiscală, dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro și dacă îl achită integral.

"Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor trei sesizări cu același obiect formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secțiile Unite, de Guvernul României și de Avocatul Poporului) și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale", a transmis CCR, printr-un comunicat de presă.

Legea mai spune că dacă inculpații pentru evaziune fiscală dau și 20 la sută în plus față de prejudiciul creat, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.

Citit 641 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.