Nemulțumiri ale Blocului Național Sindical

Nemulțumiri ale Blocului Național Sindical
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Florin Cîţu a transformat mişcarea sindicală din România într-o adunătură de hoţi în momentul în care s-a întrebat dacă este în regulă ca acele cotizaţii plătite de membrii de sindicat să fie luate automat din conturile oamenilor, a declarat, joi, 4 martie 2021, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, în cadrul congresului organizaţiei sindicale pe care o reprezintă.

El s-a adresat preşedintelui PNL, Ludovic Orban, prezent online la eveniment, conform Agerpres. "Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu, membru al partidului pe care cu onoare îl conduceţi, Partidul Naţional Liberal, un partid respectabil. Este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic, cum este domnul Cîţu, a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi", a susţinut Costin.

Liderul de sindicat a precizat că afirmaţii de genul "luaţi banii oamenilor fără acordul lor" înseamnă hoţie, furt. "Domnia sa, din păcate, nu înţelege nişte mecanisme simple, prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi atribuţiilor fundamentale ale lucrătorilor din România", a continuat preşedintele BNS.

În acest context, Costin i s-a adresat din nou lui Orban: "Am încredere, bazându-mă pe experienţa dumneavoastră, că veţi avea şi o discuţie internă la nivelul partidului. Suntem dispuşi dialogului, dar vom sancţiona orice tip de derapaj comportamental sau orice tip de încălcare a drepturilor fundamentale a lucrătorilor din această ţară".

CITEȘTE ȘI: Cotizația la sindicat devine facultativă

Citit 866 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.