Disputele din coaliție ar urma să fie tranșate luni

Disputele din coaliție ar urma să fie tranșate luni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A doua zi de la demiterea ministrului Sănătății, în plină criză sanitară generată de pandemia de coronavirus, România a continuat să se confrunte și cu o criză politică a coaliției. Premierul liberal Florin Cîțu a convocat o ședință de Guvern la ora 13.00. De partea cealaltă a baricadei, USR-PLUS își menține poziția privind retragerea sprijinului politic premierului, dar și-a trimis miniștrii la ședința de Guvern. La începutul acesteia, vicepremierul Dan Barna i-a transmis lui Florin Cîțu că nu mai are susținerea USR-PLUS.

Pe de altă parte, premierul a preluat și atribuțiile de ministru al Sănătății în regim interimar și a participat joi dimineață, 15 aprilie 2021, la o reuniune cu șefii DSP-urilor. De altfel, PNL a făcut zid în fața lui Cîțu, iar decizia de demitere a ministrului Sănătății a fost salutată în interiorul partidului, unde, de mai mult timp, existau mari nemulțumiri pe tema activității lui Vlad Voiculescu. Decizia conducerii PNL este, în acest moment, de a aștepta până la începutul săptămânii viitoare, urmând să dezbată criza la ședința uzuală a Coaliției de luni. Potrivit surselor HotNews.ro, singura solicitare pe care PNL o va face către USR-PLUS este aceea de a nominaliza o persoană pentru Ministerul Sănătății. Liberalii sunt dispuși să aștepte o săptămână propunerea partenerilor de Coaliție, iar în cazul în care aceștia nu o vor face, PNL va veni cu o nominalizare pentru Ministerul Sănătății.

La rândul lor, liderii USR-PLUS așteaptă ședința Coaliției de luni pentru a tranșa subiectul retragerii încrederii premierului Florin Cîțu, susțin surse politice. USR-PLUS ia în calcul să facă o propunerea la ministerul Sănătății doar după o discuție în Coaliție.

Citit 475 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.